Vaihde: 010 328 1000

Service Desk: 010 328 1010

Mäenpää Rakennus Oy Byggnads Ab

Julkaistu: 07.09.2018

Aiheet: Asiakastarinat . Logistiikka / Teollisuus . Resurssien- ja projektinhallinta

« takaisin lemonnews etusivulle

Lemonsoft

Tilaa uutiskirje!

 Pietarsaarelainen Mäenpää Rakennus Oy-Byggnads Ab tarjoaa asiakkailleen kokonaisvaltaisia rakentamisen ratkaisuja. Tällä hetkellä 30 henkeä työllistävällä yrityksellä on valmistuvia rakennusprojekteja paikallisesti Pohjanmaan alueella, mutta yksittäisesti myös muualla, esimerkiksi Etelä-Suomen Tammisaaressa. Erityisesti laatuun ja sujuvaan aikatauluun panostava yritys on sertifioitu yhteistyökumppani erikokoisissa, myös suuremmissa julkisissa rakennushankkeissa.

Mäenpää rakennus oy

 

”Pyrimme pitämään aikataulun ja hyvän järjestyksen työmaalla. Meillä on RALA-pätevyys sekä oma laatu- ja työturvallisuusjärjestelmämme, josta luovutetaan heti tieto rakennuttajalle.”, kertoo taloushallinnon vastaava Mats Östman yrityksen kilpailutekijöistä. Usean projektin yhtäaikaiseen hallintaan saadaan apua toiminnanohjausjärjestelmän kautta: ”Omaan rooliini kuuluu kirjanpidon ja palkanlaskennan lisäksi projektienseuranta, jotka hoidan Lemonsoftin avulla. Projektinhallinta toimii näppärästi, jonka myötä kaikki ovat kartalla siitä, missä mennään. Myös urakkasummien ilmoitus verottajalle kuukausittain toimii ja vastaa tarpeisiimme.”

Mats Östman kertoo, että ennen Lemonsoftia haasteita oli erityisesti ostolaskujen hyväksymisessä. Aiemmin käytössä ollut softa oli aikaa vievä ja monimutkainen. Kun silloinen kehitys ei vastannut yrityksen tarpeisiin, oli aika etsiä uusia ratkaisuja: ”Meillä oli tuolloin kolme vaihtoehtoa, joilta pyysimme tarjouksen. Lemonsoft tuntui heti olevan meille sopiva ratkaisu.”

 

”Lemonsoft sopii hyvin rakennusalalle.”
Mats Östman, taloushallinto

 

Vuodesta 2012 alkaen Mäenpää Rakennus Oy:n käytössä ollut Lemonsoft on saanut vakaan jalansijan yrityksessä.  ”Lemonsoft on auttanut paljon päivittäisissä töissä ja säästää meillä aikaa. Meillä on paljon laskuja, joten on tärkeää, että käsittely toimii helposti.” Östman kertoo, että projektinhallinnan, palkanlaskun ja reskontrien lisäksi käytössä on myös Lemonsoftin vuokramoduuli: ”Käytämme Mäenpää Koneen puolella Vuokraustoimintaa, joka otettiin käyttöön vuonna 2013-2014.” Moduuli on räätälöity Mäenpää Koneen tarpeisiin ja nyt vuokratuotteita on mahdollista myydä esimerkiksi 7 tai 5 päivän vuokratuotteina.

Aktiivisella ja kilpailulla rakennusalalla ollaan luonnollisesti kiinnostuneita mahdollisuuksista tehdä asioita tehokkaammin. Alan omien erityissoftien lisäksi muut vaihtoehdot kannustavat ottamaan yhteyttä kollegoihin, näin myös Pohjanmaalla. ”Muut rakennusliikkeet ovat soittaneet meille ja kysyneet kokemuksia. Voimme rehellisesti suositella heille Lemonsoftia.”, Mats Östman kertoo yhteydenotoista. ”Olemme mm. kertoneet mahdollisuudesta räätälöidä omia raportteja, vaikka me olemmekin itse pärjänneet standardiraporteilla. Myös aiemmin mainittu Lemonsoftin projektinhallinta on rakennettu hyvin: Otan itse vuosittain tuloksen ja taseen projektitasolla tilintarkastusta varten. On helppo valita haluamansa projekti, jossa on mukana kaikki kustannukset, ostolaskut ja palkat. Kaiken kaikkiaan Lemonsoft on helppokäyttöinen ja sopii hyvin rakennusalalle.”, Östman summaa.

 

mäenpää rakennus oy

Mäenpää Rakennus Oy – Byggnads Ab lyhyesti:

  • Mats ja Kim Mäenpään vuonna 1999 perustama rakennusliike
  • Palveluina uudisrakentaminen ja remontointi
  • Työllistää n. 30 henkilöä
  • Yritys on RALA-pätevä
  • Toimipiste Pietarsaaressa
  • maenpaarakennus.fi


Oletko hankkimassa ensimmäistä toiminnanohjausjärjestelmää? Kenties vaihtamassa vanhaa uuteen ja ehompaan?

Yhteydenottopyynnön jättämällä otamme teihin yhteyttä mahdollisimman pian.

Ota yhteyttä

« takaisin lemon news etusivulle

Lemonsoft

Tilaa uutiskirje!