Oy Soya Ab ja Raaseporin Yrityspalvelu Oy

Julkaistu: 12.09.2018

Aiheet: Asiakastarinat . Talous / HR

Paikallisuus ja oikea toiminnanohjausjärjestelmä. Näillä tekijöillä alkoi Oy Soya Ab:n (Jalotofu) ja yrityksen kirjanpitotoimiston, Raaseporin Yrityspalvelu Oy:n yhteistyö. Oy Soya Ab:n kaupallinen johtaja Jouko Riihimäki kertoo etsineensä samalla alueella toimivaa kirjanpitotoimistoa, joka käyttäisi toiminnassaan niin ikään Lemonsoftia: ”Jos ei osaisi Lemonsoftia, olisi ikään kuin kaksi eri kieltä. Uskon, että se on auttanut kovasti integroinnissa.” Myös Raaseporin Yrityspalvelu Oy:n yrittäjä Nina Alén on tyytyväinen yhteistyön lähtökohdasta, jossa toimitaan samassa ohjelmistoympäristössä: ”On hienoa saada asiakkaaksi yhtiö, jossa on kokonaisuudessaan Lemonsoft käytössä. Saan myös itse tätä kautta uusia ideoita.”

 

Tilitoimistoyrittäjä Nina Alén kertoo, että vuonna 2010 perustetussa Raaseporin Yrityspalvelu Oy:ssä Lemonsoftia on käytetty toiminnan alusta asti. Vuonna 2017 yritys siirtyi Lemonsoftin serverille. ”Kysyin heti alussa, onko ohjelmassa pilvipalvelu. Olen tyytyväinen ratkaisuun, kun olen jatkuvassa päivityksessä mukana ja saamme olla suoraan yhteydessä Lemonsoftiin. Tärkeintä on, että asiat toimivat tehokkaasti ja järkevästi asiakkaan kannalta. Kun kustannukset ovat ok, niin silloin kaikki ovat tyytyväisiä. Se on aina ollut itselleni tärkeää, koska olen ollut myös toisella puolella asiakkaan roolissa.”

”On mukavaa tehdä yhteistyötä nimenomaan SaaS-asiakkaiden kanssa, jotka tekevät toimintoja osittain itse,” Alén viittaa äskettäin samaan ympäristöön siirtyneeseen Oy Soya Ab:hen. ”Tämä oli aika luonnollinen ratkaisu”, Jouko Riihimäki kertoo päätöksestä. ”Lemonsoft oli meille erittäin tärkeä kirjanpitäjän valinnassa. Halusimme integroida sen täysin. Tilanne on kuitenkin sellainen, että meillä pysyy kontrolli, tiedämme koko ajan mitä tapahtuu ja kuka tekee mitäkin. Haluamme saada hommat toimimaan yhdellä alustalla. Kirjanpito ei ole vain palvelu, vaan osa isompaa kokonaisuutta. Oikeastaan me olemme platformin kautta osa tilitoimistoa.” Riihimäki huomioi, että käyttäjän kannalta on hyvä tietää, että serverin sijainti on Suomessa, eikä esimerkiksi Amerikassa. ”Tämä on hyvä juttu tietoturvamielessä ja hinnoittelu kohtuuhintainen. Nyt verkkoliikenne on nopeaa. En voisi ajatella, että enää itse laittaisimme omaa serveriä, vaikka olisi isompikin yritys.”

 

”En voisi ajatella, että enää itse laittaisimme omaa serveriä.”

 

Nina Alén kertoo, että Lemonsoft ja samalla alustalla toimiminen mahdollistaa pienemmille yrityksille samoja toimintamalleja, joita on isommissa yrityksissä. Jouko Riihimäki kertoo Oy Soya Ab:n digitalisoitumisen edenneen kokonaisvaltaisesti Lemonsoftin myötä. ”Käytämme Lemonsoftin verkkopalkkaa, verkkolaskuja, LemonFilesia ja myös E-kuittia. Halusimme saada kaikki digitaaliseen muotoon. Olen nähnyt Lemonia nyt kahdeksan vuotta ja kehittyminen on ollut hyvää. Nyt kun tulee Tulorekisterikin, voi luottaa siihen, että asiat ovat kondiksessa.” Kirjanpitoyrittäjä Nina Alén on samaa mieltä: ”Täytyy sanoa, että resursseja hankkiessa aika paljon säästetään. Ei ole tarkoitus, että istumme ja keskitymme vain IT-asioihin, vaan sitä toimintaa myös pitää hoitaa. Sanon aina asiakkaille, että keskittykää vaan omaan toimintaanne, sama on Lemonsoftin pilvipalvelun kanssa. Se hoidetaan siellä ja me saamme keskittyä muuhun.” Molemmat osapuolet kertovat, että varsinaiset alustalle siirrot sujuivat ongelmitta ja yhteistyö Lemonsoftin kanssa on toimivaa: ”Kysymykset eivät jää roikkumaan, vaan täältä vastataan selkeästi. Olemme myös huomanneet, että Lemonin helpdesk toimii koko ajan paremmin ja paremmin.”

Kaupallinen johtaja Jouko Riihimäki kertoo huomanneensa vuosien varrella selkeän kehityksen ja Lemonsoftin pystyvän palvelemaan yritysten tarpeita yhä kokonaisvaltaisemmin. ”Tässä on aika monta hyvää juttua, minkä myötä aikaa jää muuhunkin. Yrityksiltä on ulkoistettu Lemonsoftille paljon sitä työtä, mitä aikaisemmin on täytynyt itse tehdä. Ohjelma on parantunut, tehostanut ja tukee yritysten kasvua hyvien yhteistyökumppanien myötä.  Tulee joskus mieleen, että voiko se olla näin helppoa ja ehkä sekin, kuinka vaikeasti asiat on tehty aiemmin.”

 

jalofoods_ilman-rajaa

Oy Soya Ab lyhyesti:

  • Vuonna 1989 perustettu yritys
  • Valmistaa kotimaisia tofu-ja tempetuotteita, tuotemerkkeinä Jalotofu sekä Jalotempe
  • Päätoimipiste Tammisaaressa
  • Lue lisää: jalotofu.fi

 

 Raseborgs_logo

Raseborgs Företagstjänst Ab / Raaseporin Yrityspalvelu Oy lyhyesti:

  • Vuonna 2010 perustettu yritys
  • Tarjoaa kirjanpito- ja laskentatoimen palveluja
  • Toimii Tammisaaressa
  • Lue lisää: rfa.fi