Vaihde: 010 328 1000

Service Desk: 010 328 1010

Lemonsoft kokemuksia: Salomaan Konepaja Oy asiakastarina

Julkaistu: 13.09.2018

Aiheet: Asiakastarinat . Logistiikka / Teollisuus

« takaisin lemonnews etusivulle

Lemonsoft

Tilaa uutiskirje!

Teräskomponenttien ja teräsrakenteiden sopimusvalmistaja Salomaan Konepaja Oy on jo neljännessä polvessa toimiva perheyritys. Myyntijohtaja Lauri Salomaa kertoo sepänliikkeenä aloittaneen toiminnan vakiintuneen 60-luvulta asti sähkö-ja puhelinlinjojen teräsosien valmistukseen. Kestävät, jopa 50 vuotta kestäneet asiakkuudet ovat yritykselle paras kiitos pitkäjänteisestä työstä. ”Yrityksen toiminta on optimoitu niin, että asiakkaiden vakiotuotteiden valmistus sujuu mahdollisimman tehokkaasti. Olemme panostaneet voimakkaasti automaatioon tuotannossa ja robotisoineet erityisesti hitsausta. Meillä on myös asiakkaita, jotka ovat ulkoistaneet meille koko valmistuksen. Näissä tapauksissa tuotteet tehdään ja varastoidaan meillä, hoidamme samalla logistiikan ja autamme asiakasta tuotesuunnittelussa.”

 salomaankonepaja

”Meille parasta oli saada kaikki samaan järjestelmään."

Viime vuosina Salomaan Konepaja Oy on keskittynyt erityisesti toiminnan ja tuotteiden laadun standardisoimiseen. Yrityksellä on tällä hetkellä neljä sertifikaattia, varmistaen mm. tuotannon, tuotteiden ja ympäristöystävällisen toiminnan laadun. Lauri Salomaa painottaa sertifiointien lisäksi jäljitettävyyden tärkeyttä, sillä tiettyjen tuotteiden materiaaleista saattaa vuosienkin päästä tulla kyselyitä. ”Tässä luotamme Lemonsoftiin, jota käytämme toiminnassamme laajasti.” Ennen Lemonsoftin hankintaa yrityksellä oli tuotannonohjaukselle, kirjanpidolle ja palkanlaskennalle omat järjestelmät. ”Halusimme ennen yhdistää toiminnot yhteen ohjelmaan.” Tuotetietoja on hyvin saatavilla, sillä käyttöönoton yhteydessä, nimikerekisteri ja tuoterakenteet siirrettiin Lemonsoftiin edellisestä järjestelmästä. Vanhimmat nimikkeet ovat peräisin 1980-luvulta, jolloin yrityksessä otettiin käyttöön ensimmäinen tuotannonohjausjärjestelmä.

Vuonna 2013 käyttöönotetun Lemonsoftin toiminnanohjausjärjestelmän kautta hallinnoidaan tällä hetkellä taloushallinto, työajanseuranta sekä luonnollisesti tuotanto kokonaisuudessaan. ”Raportteihin tuli monipuolisuutta ja lisäominaisuuksia," Lauri Salomaa kertoo. ”Nyt pystymme seuraamaan paremmin ja reaaliaikaisemmin esimerkiksi talouspuolta, jonka perusteella teemme budjetointipäätöksiä. Nyt kun olemme ulkoistamassa taloushallintoa, oli helppoa valita yhteistyökumppaniksi tilitoimisto, jolla on Lemonsoft jo ennestään käytössä.” Salomaan Konepajalla on huomattu muidenkin yritysten kiinnostus Lemonsoftia kohtaan. ”Yhteydenottoja tulee jonkin verran ja olemme esitelleet ohjelmaa myös muille toimijoille. Olemme kertoneet, että järjestelmä on hyvä, selkeä ja helppo omaksua. Meille parasta oli saada kaikki samaan järjestelmään.”

 

salomaan-konepaja

 

SALOMAAN KONEPAJA OY LYHYESTI:

  • Vuonna 1930 perustettu perheyritys
  • Päätoimialana teräskomponenttien ja teräsrakenteiden sopimusvalmistus
  • Työllistää noin 25 henkilöä
  • Toiminut Salon seudulla alusta alkaen, nykyisissä toimitiloissa vuodesta 1980
  • salomaankonepaja.fi


Oletko hankkimassa ensimmäistä toiminnanohjausjärjestelmää? Kenties vaihtamassa vanhaa uuteen ja ehompaan?

Yhteydenottopyynnön jättämällä otamme teihin yhteyttä mahdollisimman pian.

Ota yhteyttä

« takaisin lemon news etusivulle

Lemonsoft

Tilaa uutiskirje!