Vaihde: 010 328 1000

Service Desk: 010 328 1010

Dennis Food Factory Oy

Julkaistu: 14.10.2019

Aiheet: Asiakastarinat . Logistiikka / Teollisuus

« takaisin lemonnews etusivulle

Lemonsoft

Tilaa uutiskirje!

Dennis Food Factory Oy:n talousjohtaja Sari Rautio vahvistaa Lemonsoft EDI:n maksaneen itsensä takaisin viidessä kuukaudessa:

”Meidän sanomamäärillä säästöihin päästään käsiksi todella nopeasti.”

Kaarinassa toimivan Dennis Food factory Oy:n kasvutarina on inspiroiva esimerkki pienestä paikallisesta yrityksestä, joka on vuosikymmenten aikana kehittynyt koko Suomen pizzatoimittajaksi.

Tuotantopäällikkö Mika Merisaari kertoo, että vuonna 1975 perustettu yritys on ollut viimeiset 3-4 vuotta tuotteidensa valtakunnallinen jakelija. Muutos on tuonut mukanaan kasvua, mutta myös paljon työtä ja mm. vaatinut tuotannolta miehityksen kahteen vuoroon aiemman yhden sijaan. Yrityksessä 17 vuotta työskennellyt tuotantokoordinaattori Sanna Rosenberg on saanut nähdä muutoksen ja kehityksen omin silmin: ”Kun tulin yritykseen, 500 kappaleen pizzaerä oli aika kova päivä. Nykyään määrä on päivittäin keskimäärin 8000 kappaletta.”

grillipizza_mozzarella_aurinkokuivattu_tomaattiValtakunnallinen jakelu ja n. 2000 asiasta, joista etenkin suurimmat keskusliikeasiakkaat, kuten Kesko ja SOK työllistävät Dennis Food Factoryn tilausliikennettä kiitettävästi. Tänä päivänä yrityksen toiminnanohjauksessa käytetään Lemonsoftia ja tämän kautta tilausliikenteessä EDI-yhteyksiä. Sanna Rosenberg kertoo, että vaikka EDI-yhteydet olivat käytössä jo aiemmassa ERP:ssä, oli käsityötä silti paljon. ”Aiemmassa ohjelmassa kaikki tilaukset piti käydä yksitellen läpi, jokainen piti avata ja lähettää eteenpäin. Nyt Lemonsoftissa tilaukset pyörivät tuossa taustalla. Tämä on ollut iso muutos.” Rosenberg arvioi Lemonsoftin tuoneen aikasäästöä n. puoli työpäivää päivittäin, kun 800 tilausriviä välittyy itsenäisesti eteenpäin EDI-yhteyksien turvin. Rosenberg arvostaa myös sitä, että enää ei tarvitse etsiä ja hyvittää laskutettuja rivejä, joita ei syystä tai toisesta voitukaan toimittaa. ”Se on hienoa, että nyt laskutetaan vain se mikä on toimitettu.”

Myös Dennis Food Factory Oy:n talousjohtaja Sari Rautio vahvistaa EDI:n toimineen yrityksessä aiemmin vajaana ja vieden liikaa resursseja. ”Kasvun myötä ja sanomamäärien kasvun myötä noiden manuaalisten työvaiheiden työllistävä merkitys kasvoi ja EDI:n uusimisesta ja toimivuudesta tuli kriittinen osa-alue toiminnassamme.” Rautio alleviivaa, että uuden ERP-järjestelmän hankinnassa painotettiin mm. kotimaisuutta ja ominaisuuksien monipuolisuutta. ” Lemonsoft valikoitui lopulta juurikin koska se vastasi hyvin DFF:n tarpeita ja vältyimme tämän yhtiön kohdalla eri ohjelmistojen integroinnilta. EDI oli yksi osa-alue tässä, jonka toimivuus oli ehdoton.”

Tuotannon kuormitusta ja runsasta tilausliikennettä läheltä seuraava Sanna Rosenberg kertoo Lemonsoftin viime kesäisen käyttöönoton olevan vielä tuoreessa muistissa. ”Siinä oli iso homma, mutta kaikki meni yllättävän hyvin. Tukea on myös saatu silloin kun sitä on tarvittu.”  Merisaari huomioi järjestelmän olevan mukana prosessien joka vaiheessa. Sujuvan toiminnan lisäksi järjestelmien hyöty-kustannussuhde on luonnollisesti merkittävä.

Talouspäällikkö Sari Rautio kertoo hankinnan maksaneen itsensä takaisin nopeasti: ”Lemon EDI:n käyttöönoton investoinnin takaisinmaksuaika oli noin 5 kuukautta, kun mukaan lasketaan myös projektiin käytetty oma työaikamme. Meidän sanomamäärillä säästöihin päästään käsiksi todella nopeasti ja entiseen verrattuna säästöä tulee joka kuukausi. Tähän suurin vaikuttava tekijä on se, että olemme kyenneet ottamaan EDI:n piiriin mukaan kaikki suuret asiakkaamme ja välttyneet manuaalisilta työvaiheilta. Tällä hetkellä meillä kulkee EDI:ssä yli 95% kaikesta tilaus-, toimitus- ja laskutusliikenteestä ja osuus kasvaa koko ajan.”

dennis

Dennis Food Factory Oy lyhyesti:

  • Vuonna 1975 perustettu kotimainen yritys
  • Tuotevalikoimassa Avainlippu-merkityt tuorepizzat, sekä suurkeittiöasiakkaille tarkoitetut pakasteet.
  • Tehdas ja päätoimipiste Kaarinassa
  • Työllistää n. 30 henkilöä
  • Lue lisää: www.foodfactory.fi

 

 Oletko hankkimassa ensimmäistä toiminnanohjausjärjestelmää? Kenties vaihtamassa vanhaa uuteen ja ehompaan?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Ota yhteyttä

« takaisin lemon news etusivulle

Lemonsoft

Tilaa uutiskirje!