Vaihde: 010 328 1000

Service Desk: 010 328 1010

Lemonsoft 2020.3 kohokohdat

Julkaistu: 17.03.2020

Aiheet: . Uutiset

« takaisin lemonnews etusivulle

Lemonsoft

Tilaa uutiskirje!

Jatkuvan julkaisun versio 2020.3 sisältää lukuisia käytettävyysparannuksia ja korjauksia käyttäjäpalautteen ohjaamana. Etenkin matkalaskuohjelmaan on toteutettu paljon parannuksia työasemaversioon ja LemonOnlineen. Version 2020.3 merkittävin uutuus on Verkkolaskulain tukeminen ja suosittelemmekin päivitystä kaikille taloushallintoasiakkaillemme.

Tarkan erittelyn kaikista muutoksista voit lukea versiosaatteesta. Seuraavassa kuitenkin muutama kohokohta uudesta versiosta. Tiedotamme Uutisnurkassa, kun uuden version päivityspaketti on noudettavissa.

Asennamme tämän version automaattisesti Lemonsoft Alustapalveluiden piirissä oleville asiakkaillemme torstaina 26.3. alkaen klo 18:00. Seuraa sivuiltamme palvelutilannetta tulevista käyttökatkoksista.

Uusi verkkolaskulaki

Uusi verkkolaskulaki antaa yrityksille 1.4.2020 alkaen mahdollisuuden vaatia laskujen toimittamista verkkolaskuina. Verkkolaskulain myötä myös julkishallinto siirtynee kokonaan vastaanottamaan vain verkkolaskuja. Lemonsoftin uudessa versiossa pystyt ottamaan uusimman Suomessa käytettävän verkkolaskumuodon käyttöösi helposti, jos käytät Lemonsoft Verkkolaskua.

Tutustu Verkkolaskulain tuomiin muutoksiin tarkemmin >>

Lemonsoft Verkkolasku on nyt mahdollista lähettää Finvoice 3.0 -muodossa. Toimintokeskuksen FINVOICE_VERSION-asetuksella voit määritellä Lemonsoft Verkkolaskun käyttämän Finvoice-version (oletuksena versio on 2.01).

Uudistettu tarvelaskenta

Tarvelaskenta uudistui jo tammikuun versioon ja palaute uudistuksesta on ollut positiivista. Lemonsoftin tarvelaskenta on aina tapahtunut reaaliajassa ilman erillisiä eräajoja. Näet siis reaaliaikaisesti tuotteen menossa- ja tulossavaraukset. Suurilla tietomäärillä tämä laskenta oli kuitenkin tietyissä ympäristöissä liian hidas. Teimme toimintoon runsaasti kehitystyötä, jonka ansiosta toiminnosta tuli erittäin nopea. Samalla toiminto muuttui niin, että valmiiksi laskettuja tietoja ei tallenneta enää tietokantaan. Tämän ansiosta ajoittain esiintyneet tietokannan lukittumiset ja muut tietokannan ylikuormitustilanteet ovat poistuneet.

Huomaa!

Mikäli käytössäsi on räätälöityjä raportteja, jotka käyttävät menossa/tulossa saldoja suoraan taulusta, tulee nämä raportit muokata vastaamaan nykyistä toiminnallisuutta. Vanhat räätälöidyt raportit näyttävät menossa/tulossa saldojen osalta nollia.

Automatisoi pankkivarmenteesta muistuttaminen

Voit automatisoida muistutusviestin pankkivarmenteen vanhenemisesta, jolloin automatisointi lähettää käyttäjälle muistutuksen, kun pankkivarmenne on vanhentumassa alle 30 päivän päästä.

Katso ohje pankkkivarmenteiden muistuttajasta >>

Verolomakkeet

Verolomakkeiden tulosteet ja tulostuskaavat on päivitetty vuoden 2020 mallien mukaisesti. Päivitetyt lomakkeet ovat 4, 6B ja 6C sekä liitelomakkeet 18,62,70,73,7A ja 8A.

OmaTilaus

OmaTilaus on kevyt kauppapaikka asiakkaillesi. Laajensimme OmaTilauksen hinnastotukea. Ohjelma hakee hinnaston mukaiset hinnat, kun olet kiinnittänyt asiakkaan hinnastoon Asiakkaat-välilehdellä, tai kun asiakas kuuluu hinnaston Asiakasryhmät-välilehdellä tallentamaasi asiakasryhmään. OmaTilaus tukee Hinnastot-toiminnon tuote- ja yksikkökohtaisia Ale%- ja Lisäale% -alennusprosentteja ja Tuoteryhmä-välilehden tuoteryhmäkohtaisia Ale%- ja Lisäale%-alennusprosentteja.

Tuotanto

Nyt voit jyvittää työvaiheen kustannukset eräkoolle saman kaltaisesti kuin asetuskustannuksen. Lue lisää ohjeesta hakusanalla Tuotantoyksiköt Jyvitä.

Voit lisätä manuaalisesti Tuotannon työjono -näytössä työvaiheelle Viikko Pos -sarakkeeseen järjestysnumeron.  Ohjelma ei enää päivitä kenttään järjestysnumeroa, vaikka siirrät vaihetta raahaamalla ylemmäs tai alemmas. Lue lisää ohjeesta hakusanalla Viikko Pos.

Projektinhallinta

LemonOnlinen projektinhallintaan on kehitetty useita pienempiä toiminnallisuuksia:

  • Voit perustaa uusia työhinnastoja suoraan LemonOnlinessa
  • Voit tallentaa poikkeaman suoraan projektinäytöiltä
  • Voit kopioida projektivaiheen uudeksi vaiheeksi
  • Voit tuoda ohjelmaan CSV-tiedostolla projektivaiheet ja maksuerät
  • Talousnäkymän budjetti-graafi on vaihdettu selkeämpään


Näistä ja kaikista muistakin projektinhallinnan toiminnoista näet 29.4. pidettävässä webinaarissa lisää.

Ostotilausten saavuttaminen LemonOnlineen

Paljon kysytty ostotilausten saavuttaminen on toteutettu LemonOnlineen. Lue tarkemmin ohjeesta. Oletko hankkimassa ensimmäistä toiminnanohjausjärjestelmää? Kenties vaihtamassa vanhaa uuteen ja ehompaan?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Ota yhteyttä

« takaisin lemon news etusivulle

Lemonsoft

Tilaa uutiskirje!