Vaihde: 010 328 1000

Service Desk: 010 328 1010

Lemonsoft 2020.9 kohokohdat

Julkaistu: 15.09.2020

Aiheet: . Uutiset

« takaisin lemonnews etusivulle

Lemonsoft

Tilaa uutiskirje!

Syyskuun version muutokset painottuvat LemonOnlinen käytettävyyteen ja tuotannonohjauksen muutoksiin. Syyskuun muutoksista voit lukea tarkemmin versiosaatteesta. Seuraavassa kuitenkin muutama kohokohta uudesta versiosta. Tiedotamme Uutisnurkassa, kun uuden version päivityspaketti on noudettavissa.

Asennamme tämän version automaattisesti Lemonsoft Alustapalveluiden piirissä oleville asiakkaillemme torstaina 24.9. alkaen klo 18:00. Seuraa sivuiltamme palvelutilannetta tulevista käyttökatkoksista.

 

Uusi käyttäjähallinta

Lemonsoftin käyttäjähallinta on uudistumassa täydellisesti. Hallitset yritysympäristösi käyttäjiä tulevaisuudessa keskitetysti pilvipalvelussa. Lemonsoft tunnistaa käyttäjän kolmella vaihtoehtoisella tavalla:

  • Sosiaalisen median tilit
  • O365 tilit
  • Palveluun syötetty tieto

keskitetty käyttäjähallinta

Kuva: Uuden käyttäjähallinnan kirjautuminen

Tuomme uuden käyttäjähallinnan pilotointiin marraskuussa. Laajemmin uusi käyttäjähallinta on käytössä tammikuusta 2021 lähtien ja siihen täytyy siirtyä viimeistään syyskuussa 2021.

Kausijulkaisu 2021, jonka julkaisemme joulukuussa 2020, käyttää vielä nykyistä käyttäjähallintaa. Tämän jälkeen tulevat jatkuvan julkaisun versiot käyttävät uutta käyttäjähallintaa. 

Uusi käyttäjähallinta selkeyttää myös lisenssien aktivointeja. Voit esimerkiksi luoda rooleja, jotka sisältävät tietyt lisenssit ja kytkeä sitten roolit käyttäjille.

Voit valmistautua tulevaan uuteen käyttäjähallintaan jo nyt korjaamalla mahdolliset puutteet käyttäjä- ja yritystiedoissa. Käytä apuna hallintakeskuksen Käyttäjät Käyttäjätietojen tarkistus -toimintoa.

Toiminto käy läpi käyttäjät ja tarkistaa seuraavat tiedot:

  • Sähköposti on oltava
  • Process User on sisäinen käyttäjä, jota ei siirretä ja tästä tulee ilmoitus
  • Käyttäjällä on syytä olla nimi käyttäjätunnuksen lisäksi
  • Lisenssit (ei sinänsä virhe)

Sähköposti on uudessa käyttäjähallinnassa myös käyttäjätunnus. Sähköpostin on oltava yksilöllinen ja normaalilla käyttäjällä sähköpostiosoitteen on oltava oikea ja toimiva.

Käyttäjät-valikossa on myös toiminto Siirrä käyttäjätiedot, mutta tämä tulee käyttöön vasta myöhemmin.

Hallintakeskuksen toiminto Tiedosto Luo yrityksiä on poistettu turhana. Toiminto on aikanaan tehty paikallisasennuksiin, eikä toiminnolla ole käyttöä nykyisin.

Uusi käyttäjähallinta ja rajapinnat

Nykyinen käyttäjälähtöinen rajapinta toimii uuden käyttäjähallinnan kautta ilman että kolmannen osapuolen tarvitsee tehdä koodimuutoksia. Sen sijaan vanha datalähtöinen rajapinta ei toimi uuden käyttäjähallinnan kanssa. Datalähtöisen rajapinnan käyttöä emme olekaan suosineet vuosiin.

Rajapintaa käyttävät asiakkaamme saavat aiheesta omat tiedotteet.

Valintalistojen sorttaus

Voit järjestää valintalistojen sisältöä näppäinyhdistelmällä Ctrl+välilyönti. Valintalistoja ovat esimerkiksi maksuehdot, toimittajalista tai toimitustapa. Pidä ctrl-näppäintä pohjassa ja paina välilyöntiä kerran tai kahdesti riippuen haluatko tiedot nousevaan vai laskevaan järjestykseen. Oletuksena valintalistojen tiedot ovat syöttöjärjestyksessä.

valintalistat

 Oletko hankkimassa ensimmäistä toiminnanohjausjärjestelmää? Kenties vaihtamassa vanhaa uuteen ja ehompaan?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Ota yhteyttä

« takaisin lemon news etusivulle

Lemonsoft

Tilaa uutiskirje!