Lemonsoft kokemuksia: H&H Tuonti Oy

Julkaistu: 05.11.2019

Aiheet: Asiakastarinat . Logistiikka / Teollisuus

Heikki Mustonen” Suurin asia oli nähdä miten tilaukset tulevat Lemoniin automaattisesti.”

Heikki Mustonen, H&H Tuonti Oy

H&H Tuonti Oy on 1992 perustettu sähkötyökalujen maahantuontia, tukkutoimintaa ja huoltoa tekevä espoolainen yritys, joka työllistää 23 henkilöä. Yritys on käyttänyt Lemonsoftia keväästä 2008 alkaen ja yhteisen matkan varrelle mahtuu paljon kasvua ja kehittymistä sekä Lemonsoft-käytön laajentamista. Viimeisimpänä kehitysaskelena yrityksessä on otettu käyttöön ostolaskut verkkolaskuina. Ruotsalainen rakennusalan ja teollisuuden työkaluja sekä tarvikkeita toimittava pörssiyhtiö Bergman & Beving on kesän 2019 aikana ostanut H&H Tuonnin liiketoiminnan osaksi laajaa liiketoimintaansa Suomessa.

Toimistopäällikkö Heikki Mustonen on työskennellyt H&H Tuonnissa vuodesta 1994 alkaen. Rooli jakautuu moneen tehtävään, yrityksen yleisten asioiden hoitamisen lisäksi myös ostamiseen ja Lemonsoftin pääkäyttäjyyteen. Yrityskaupan yhteydessä taloushallinnon rutiinit siirtyvät toisaalle, mikä tuo pieniä muutoksia päivittäiseen tekemiseen. Ostamiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen onkin nyt käytettävissä lisää aikaa.

H&H Tuonti on käyttänyt LemonOnlinea vajaan vuoden verran liikkuvan henkilöstön työvälineenä. Heikki Mustonen kertoo, että Lemonsoft Desktopin laajuuteen tottuneet pidempään Lemonsoftia käyttäneet henkilöt ovat tottuneet Desktopin laajaan tietosisältöön ja pitävät enemmän siitä, mutta uudemmat Lemonsoft-käyttäjät ovat siirtyneet suoraan LemonOnlinen käyttäjiksi. ”Onlinesta on suuri hyöty myynnissä, kun nähdään asiakastiedot suoraan myyntitilanteessa, ja tarjoukset ja tilaukset pystytään syöttämään välittömästi.” Mustosen mukaan henkilöstöllä on käytössä tabletien lisäksi kannettavia tietokoneita, mutta joskus asioita tarkistetaan myös älypuhelimilla.

Toinen laaja kehitysaskel on ollut EDI-tilausten käyttöönotto kahden asiakkaan kanssa. Heikki Mustosen mukaan yrityksen EDI-palveluiden tarve nousi esiin SOK:n aloitteesta. Tilaukset haluttiin muuttaa terminaalitoimituksiksi ja muuttaa samalla tilausten välitystapa kokonaan sähköiseksi. ”Aloitusvaiheessa jouduttiin tekemään muutoksia myytävien tuotteiden yksiköiden osalta ja sen myötä myös hinnoitteluun. Tässä oli jonkin verran työtä.” Mustosen mukaan yksiköiden muutoksesta on saatu myöhemmin myös muuta hyötyä. ”Aluksi keskusliikkeen vaatimukset tuntuivat epäselviltä, kun asia ei ollut aiemmin tuttu, mutta Lemonsoftilta löytyi asiantuntemusta ja valmis ratkaisu asiaan. Tarvittavat muutokset tuntuivat ensin rasitteelta, mutta kun toiminta lähti käyntiin, huomattiin, että automatiikasta on hyötyä myös itselle. Suurin asia oli nähdä miten tilaukset tulevat Lemoniin automaattisesti.”

Tämän jälkeen mukaan tuli uusi EDI-kumppani ja samalla uusi asiakkuus Tokmanni, jonka kanssa käynnistys onnistui muutamassa viikossa ja uusi iso asiakkuus käynnistyi hienosti. Mustosen mukaan EDI-valmiudet vakuuttivat Tokmannin väen ja asioista sopiminen sujui sen jälkeen nopeassa tahdissa. ”Ensimmäisellä kerralla uusia tilauksia tuli yhdellä kertaa 140 kappaletta. EDI-tilausten automatiikka osoittautui kertaheitolla hyödylliseksi, koska tällaisen tilausmäärän syöttäminen käsin olisi ollut melkoinen työ.”

Jatkossa uusia EDI-kumppaneita tulee tarpeen mukaan. Mustonen jakaa myös hyvän kehitysidean Lemonsoftille. ”Ihan alussa olisi ollut hyvä kuulla enemmän kaikesta EDIin liittyvästä hyödystä, eli mitä sen käyttöönotolla saavuttaa. Silloin olisi heti pystynyt näkemään, miten kaupankäynti kehittyy.”

hhlogo + trademark

 

 

 

 

 

H&H Tuonti Oy lyhyesti:

  • Perustettu vuonna 1992
  • Sähkötyökalujen maahantuonti, tukkukauppa ja huolto. Sen lisäksi naulaus- ja kiinnitystuotteiden maahantuonti ja tukkukauppa.
  • Päätoimipaikka Espoossa
  • Työllistää 23 henkilöä
  • Lue lisää: www.hhtuonti.fi