Projektinhallinnan kehitys

Julkaistu: 19.01.2022

Aiheet: Uutiset . Resurssien- ja projektinhallinta

« takaisin lemonnews etusivulle

Sami Eromäki

Sami Eromäki

Toimin Lemonsoftilla rakentamisen ja projektiliiketoiminnan toimialajohtajana. Asiakaskeskeisyys, läpinäkyvyys ja luottamus ovat keskeiset arvot jotka näkyvät työpäivissäni. Entisenä yrittäjänä koen tärkeäksi olla helpottamassa ja edesauttamassa asiakkaidemme liiketoimintaa. Vapaa-aika kuluu perheen ja perinnerakentamisen parissa.

Reilu vuosi sitten viittasin blogissani "Kyllä me teherähän se itte" projektihallinnan tulevaan kehitykseen. Ajattelin hieman päivittää tilannetta mitä olemme saaneet aikaan.

Vuodessa on tapahtunut todella paljon. Iso osa siitä on konepellin alla, mutta on sitä näkyvääkin tullut. Taustalla mm. kaikki näytöt koodattiin uusiksi. Tekniikka kehittyy nykyään sitä vauhtia, että uudelleen koodaaminen on arkipäivää, että pysytään teknologian aallon harjalla.

Blogissa kirjoitin: ” Yksinkertaisimmillaan LemonOnlinen projektinhallintaa voidaan käyttää esimerkiksi jonkin messutapahtuman tai tuotekehitysprojektin kustannusten seuraamiseen. Sinulla on yksi projektinumero, mihin kohdistat kaikki tulot ja kulut. Projektin jälkeen yhdeltä raportilta selviää mistä projektin tulot ja kulut koostuvat. Laajimmillaan voit määrittää projektille kaiken laskutukseen liittyvän ohjaustiedon, projektiosituksen, resursoida tehtävät henkilöille ja reagoida projektin aiheuttamiin poikkeamiin suunnitellusta aikataulusta tai budjetista. Projektinhallinnan palkkikaaviosta pääset näkemään mahdolliset tehtävien pelivarat tai tehtävien aikatauluylitykset. "

Näin se tosiaan nyt onnistuu. Ehkä suurin asia on ollut projektilaskutuksen kehitys ja siihen liittyvän ohjaustiedon määrittely. Projektille voidaan nykyään kertoa tieto, miten eri asioiden laskutus tapahtuu tässä projektissa tai jopa tietyssä vaiheessa. Jos kyseessä on esimerkiksi urakka, joka laskutetaan maksuposteilla, voi lisätöille määritellä omat vaiheet ja merkitä, että niissä työtunnit ja ostolaskut laskutetaan asiakkaalta. Kenenkään ei tarvitse miettiä miten ja mitä piti laskuttaa, kun se on sovittu asiakkaan kanssa ja asetukset laitettu järjestelmään. Myyntilaskujen jakaminen eri asiakkaiden kesken on myös ollut iso muutos. Lasku voidaan vaikka osittaa menemään puoliksi kahden maksajan kesken. Ohjelma hoitaa laskujen jaon ja muodostuksen.

Töiden resursointi ja projektivaiheiden visualisointi on saanut paljon uusia ominaisuuksia. Siihenkin kannattaa tutustua. Visualisointi auttaa myös nostamaan projekteja esille. Esimerkkitilanne voisi olla sellainen, että vaiheiden valmistuttua projekti saadaan laskuttaa. Sen sijaan, että kävisit tarkastamassa vaiheiden tilannetta, näet heti päänäytöltä, että projektissa vaiheet ovat valmistuneet. Tämä hoidetaan projektivaiheiden tila-prosesseilla.

Töiden resursointi

Kuva: Töiden resursointi LemonOnlinessa

Yksi merkittävä kehitys on ollut myös raportointiominaisuuksien lisääminen. Hyvin yleistä on, että projektiyritysten raportointitarpeet ovat niin laajat, että vakioraportointia pitää laajentaa. Tällöin on otettu käyttöön LemonBI-raportointityökalu, jolla asiakkaan raportit kehitetään heille sopivaksi. Aina kun asiakkaat huomaavat LemonBI-raportoinnin ylivertaisuuden, toiveet tarpeista kasvaa reilusti. Sen avulla saakin koostettua yhteen näyttöön todella paljon ajantasaista tietoa järjestelmän eri osa-alueista. Se vähentää selvästi hukkatyötä, joka syntyy eri raporttien selailulla ja koostamisella esim. exceliin.

Nyt projektipuolella on myös laajat mahdollisuudet luokitella projekteja miten haluaa, ominaisuudet kannattaa ottaa omaan käyttöön, mikäli haluaa perusluokittelua laajentaa.
Kannattaa myös tutustua työajanhallintaan tehtyihin kehityksiin. Sielläkin on projektipuolta tukevia asioita monessa eri näytössä.


Monista kehitysideoista kiitos kuuluu asiakkaillemme, on hienoa tehdä yhteistyötä kanssanne!

Lue lisää Lemonsoft projektinhallinnasta >>

« takaisin lemon news etusivulle

Sami Eromäki

Sami Eromäki

Toimin Lemonsoftilla rakentamisen ja projektiliiketoiminnan toimialajohtajana. Asiakaskeskeisyys, läpinäkyvyys ja luottamus ovat keskeiset arvot jotka näkyvät työpäivissäni. Entisenä yrittäjänä koen tärkeäksi olla helpottamassa ja edesauttamassa asiakkaidemme liiketoimintaa. Vapaa-aika kuluu perheen ja perinnerakentamisen parissa.