Tarviketukku (Lognet Team Oy)

Julkaistu: 18.03.2019

Aiheet: Asiakastarinat . Logistiikka / Teollisuus

« takaisin lemonnews etusivulle

Lemonsoft

Tilaa uutiskirje!

Tarviketukun toimitusjohtaja Pekka Puhto:

”Saamme Lemonsoftista laajasti tukea liiketoiminnalle, sekä informaatiota missä mennään.”

tarviketukkuTarviketukku (Lognet Team Oy) on Lapualla ja Oulussa toimiva erilaisten työkalujen-ja tarvikkeiden maahantuoja ja tukkuliike. Kuusi vuotta toiminut ja noin 20 henkilöä työllistävä yritys palvelee yritysasiakkaita ympäri Suomen. Tarviketukun toimitusjohtaja Pekka Puhto kertoo, että yrityksen kilpailuetuja ovat valikoiman laajuus, henkilöstön ammattitaito sekä ennen kaikkea halu olla asiakkaan kumppani, enemmän kuin vain tavarantoimittaja: ”Visiona on, että asiakas saa tuotteet yhdestä talosta, yhdeltä henkilöltä ja yksillä kuluilla.” Asiakkuuksia hoidetaan henkilökohtaisesti Oma myyjä -palvelun kautta, jossa asiakas saa tarvitsemansa palvelun yhdeltä myyjältä. Puhto kertoo luotettavuuden ja hyvän tiedonhallinnan olevan keskeinen osaa hyvää asiakaspalvelua. Noin 200 000:n tuotenimikkeen tietoja hallitaan Lemonsoftin toiminnanohjausjärjestelmästä käsin.

”Lemonsoft on ollut toiminnassa ihan alusta asti mukana. Paikallisuus oli yksi valinnan kriteereistä, arvostamme sitä, että tukipalvelut löytyvät läheltä. Myös hinta painoi vaakakupissa”, Pekka Puhto kertoo yhteistyön ensivaiheista. Keskeinen tekijä hankinnassa oli myös noin 200 000 nimikkeen tiedonsiirto ja hinnastojen ylläpito. Tällä hetkellä suurin osa yrityksen toiminnoista löytyy Lemonsoftista. Toiminnassa hyödynnetään mm. ostoja, myyntitilauksia, varastokirjauksia, laskutusta, reskontraa sekä johdon raportteja. Uusimpana sovelluksena Tarviketukussa käytetään Lemonsoftin kirjanpitoa. Yrityksen talousasioista vastaava Virpi Puhto kertoo, että ohjelma palvelee yrityksen tarpeita. ”Olemme tehneet työtä joskus manuaalisestikin, joten kyllä tässä huomasi selkeää ajansäästöä.”

Suuren nimikemäärän hallinnassa ei luonnollisesti voi jättää mitään muistin varaan. Pekka Puhto kertoo, että hankinnoissa Tarviketukun henkilöstöä tukee Lemonsoftin ostotyökalu, joka seuraa menekkiä ja tekee ennusteita: ”Logistinen tehokkuus on todella tärkeää. Meillä on nimikkeitä paljon ja tavaran tilaaminen pitää saada mahdollisimman automaattiseksi. Vertailu ostoeriin, varastosaldoihin ja ennusteiden teko ovat tietysti meille isoja asioita, kun on näin suuri nimikemäärä.”  Tarviketukun varasto kiertää yli kymmenen kertaa vuodessa. Puhto alleviivaa kiertämisen optimointia, jolloin varastossa ei seiso turhia varastoeriä. ”Ostetaan järkevästi, ja kumminkin niin että ostaminen on nopeaa ja tehokasta. Saamme Lemonsoftista laajasti tukea liiketoiminnalle ja informaatiota, missä mennään.”

 

 tarviketukkulogo

Tarviketukku (Lognet Team Oy) lyhyesti:

  • Työkalujen ja tarvikkeiden maahantuoja ja toimittaja
  • Päätoimipiste Lapualla, myyntikonttori Oulussa
  • Työllistää n. 20 henkilöä
  • Lue lisää: www.tarviketukku.fi


Oletko hankkimassa ensimmäistä toiminnanohjausjärjestelmää? Kenties vaihtamassa vanhaa uuteen ja ehompaan?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Ota yhteyttä

« takaisin lemon news etusivulle

Lemonsoft

Tilaa uutiskirje!