Vaihde: 010 328 1000

Service Desk: 010 328 1010

Tulorekisterin tuomia muutoksia

Julkaistu: 21.11.2019

Aiheet: Uutiset . Talous / HR

« takaisin lemonnews etusivulle

Lemonsoft

Tilaa uutiskirje!

Tulorekisteriominaisuudet ovat kehittyneet paljon kuluneen vuoden aikana ja nyt käyttäjä pystyy jo kätevästi hoitamaan suoraan järjestelmästä raportointia vielä laajemmin – täysin integroidusti. Mikäli alla listatut ominaisuudet eivät ole vielä sinulla käytössä, suosittelemme, että siirryt hyödyntämään ohjelman täyttä potentiaalia jo tänään!  

Perusteeton etu – Joissain tilanteissa palkansaajalla ei ole oikeutta hänelle maksettuun ja tulorekisteriin ilmoitettuun suoritukseen. Näistä pitää ilmoittaa Tulorekisteriin viipymättä ja se onnistuu helposti järjestelmästä suoraan. 

Takaisinperintä - Perusteettoman edun kanssa käy käsi kädessä takaisinperintä eli tämäkin pitää ilmoittaa Tulorekisteriin silloin kun peritään takaisin rahat. Perusteettoman edun ilmoittamisen yhteydessä saadaankin automattisesti luotua tapahtuma odottamaan seuraava palkka-ajoa.  

Poissaoloraportointi - Vapaaehtoisena tietona voidaan ilmoittaa poissaolot. Poissaolot ilmoittamalla ei enää tarvitse täyttää erillisiä kyselyitä niihin liittyen. 

Raportoinnin automatisointi – Lopeta manuaalinen lähettäminen, ota Tulorekisterin automaattinen raportointi käyttöön ja pääset helpommalla.  

 

Tärkeitä muutoksia  

Olemme myös joutuneet muuttamaan jonkun verran palkanlaskennan ja verolaskennan logiikkaa ohjelmassa Tulorekisterin myötä. Nämä tärkeät muutokset ovat:  

Takaisinperintä ja veronalainen ansio. Veronalaisen ansion määrän laskentaan on tehty muutoksia takaisinperintää käyttäessä. Mikäli olet käyttänyt takaisinperintää ennen versiota, jossa tämä muutos astui voimaan, nämä palkat vaativat korjausta. Lue lisää Nethelpin ohjeesta hakusanalla Palkkojen tarkastusMikäli käytössäsi on VA (veronalainen-ansio) -muuttuja jossain palkanlaskennan kaavassa kuten esim lomapalkka tai KTA-kaavassa, tarkista, että laskenta menee edelleen oikein sen jälkeen, kun olet muuttanut palkkojen veronalaiset summat Palkkojen tarkastus -työkalulla. Tarvittaessa ole yhteydessä asiakaspalveluumme.  

Arvioitu palkkapäivä -tieto on poistettu Palkkaerittely- ja Palkkalista -raporteilta sekä Palkanlaskenta-toiminnosta. Arvioitu palkkapäivä ei ole tuettu Tulorekisteriraportoinnin osalta ja se aiheutti tietyissä tilanteissa virheitä raportoinnin osalta. 

Verokorttilaskenta  

Portaikkoverokortin laskentatapaa on muutettu. Jatkossa ohjelma ei enää laske tai oikaise veroa koko vuoden ennakonpidätystä laskemalla, vaan laskee kumulatiivisen veronalaisen ansion sekä palkan veronalaisen ansion, josta tulorajan alle jäävä osa lasketaan perusprosentin mukaan ja ylimenevä osa lisäprosentilla.  

Arvioitu palkkapäivä 

Arvioitu palkkapäivä -tieto on poistettu Palkkaerittely- ja Palkkalista-raporteilta sekä Palkanlaskenta-toiminnosta. Arvioitu palkkapäivä ei ole tuettu Tulorekisteriraportoinnissa ja se aiheutti tietyissä tilanteissa virheitä raportoinnissa. Oletko hankkimassa ensimmäistä toiminnanohjausjärjestelmää? Kenties vaihtamassa vanhaa uuteen ja ehompaan?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Ota yhteyttä

« takaisin lemon news etusivulle

Lemonsoft

Tilaa uutiskirje!