Vaihde: 010 328 1000

Service Desk: 010 328 1010

Verkkolaskudirektiivi 1.4.2020

Julkaistu: 13.01.2020

Aiheet: Uutiset . Talous / HR

« takaisin lemonnews etusivulle

Lemonsoft

Tilaa uutiskirje!

Uuden verkkolaskulain siirtymäaika päättyy ja laki astuu kokonaisuudessaan voimaan 1.4.2020. Laki antaa yrityksille ja julkishallinnolle mahdollisuuden vaatia, että laskut toimitetaan heille sähköisessä muodossa. Verkkolaskulaki on osa EU:n verkkolaskudirektiiviä ja sen tarkoituksena on yhdenmukaistaa kaupankäyntiä sekä ohjata laskutusta sähköiseen muotoon. Sähköisellä laskulla tarkoitetaan laskua, joka on tehty ja vastaanotettu rakenteisessa sähköisessä muodossa, ja joka noudattaa EU:n sähköisen laskutuksen standardia. Esimerkiksi sähköpostitse lähetetty lasku ei ole lain mukaan sähköinen lasku.

Laki sisältää myös rajauksia sen suhteen, millaista liiketoimintaa muutos koskee. Yritykset, joiden tilikauden liikevaihto on alle 10 000 €, tai yritykset, jotka tekevät pelkästään B2C-kaupankäyntiä on rajattu pois lain piiristä. Lakimuutos koskee siis suurinta osaa Lemonsoftia käyttävistä yrityksistä. Lemonsoft tulee tukemaan Lemonsoft Verkkolaskun osalta sekä Finvoice 3.0- että semanttista mallia siirtymäajan loppuessa 1.4.2020.

Jos et ole vielä Lemonsoft Verkkolaskun käyttäjä, tutustu nopeaan, edulliseen ja helppoon sähköisen laskuttamisen palveluun. Lemonsoft Verkkolaskun käyttöönotto vie vain muutaman minuutin. Jo tuhannet yritykset luottavat Lemonsoft Verkkolaskutukseen.

Tutustu tarkemmin >>Oletko hankkimassa ensimmäistä toiminnanohjausjärjestelmää? Kenties vaihtamassa vanhaa uuteen ja ehompaan?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Ota yhteyttä

« takaisin lemon news etusivulle

Lemonsoft

Tilaa uutiskirje!