Vaihde: 010 328 1000

Service Desk: 010 328 1010

Vero.fi: Ilmoita tiedot tulorekisteriin huolellisesti

Julkaistu: 29.01.2019

Aiheet: Uutiset . Talous / HR

« takaisin lemonnews etusivulle

Lemonsoft

Tilaa uutiskirje!

turreTulorekisteri toi vuoden 2019 alusta muutoksia palkkojen ja työnantajasuoritusten ilmoittamiseen. Verohallinto tulorekisteritiedon käyttäjänä on havainnut joitakin ilmoittamiseen liittyviä virheitä. Jotta verotus voidaan ilmoitettujen tietojen perusteella toimittaa oikein, huomioi seuraavat asiat: 


Palkkatietoilmoituksella annetun virheellisen tunnuksen tai maksupäivän korjaaminen


Jos maksajan tunnus, tulonsaajan tunnus tai maksupäivä on ilmoitettu tulorekisteriin virheellisenä ja tietoja pitää korjata, mitätöi annettu palkkatietoilmoitus ja anna sen jälkeen uusi ilmoitus oikeilla tiedoilla. Korvaavalla ilmoituksella ei saa vaihtaa maksajan tai tulonsaajan tunnusta eikä maksupäivää.

Ilmoituksella tulonsaajan suomalainen henkilötunnus


Tulonsaajan tiedot on ilmoitettava ensisijaisesti suomalaisella henkilötunnuksella. Jos tulonsaajalla on sekä suomalainen että ulkomainen tunniste, ilmoitetaan molemmat tunnisteet.


Keinotunnuksellisten asiakkaiden tietojen ilmoittaminen


Jos tulonsaajalle on annettu keinotunnus, keinotunnus ilmoitetaan käyttäen tunnisteen tyyppinä: Muu tunnus. Aina silloin, kun tiedot annetaan muulla kuin suomalaisella henkilötunnuksella, on annettava seuraavat tiedot: nimi, syntymäaika, sukupuoli ja osoite. Myös ulkomainen tunnus ilmoitetaan, jos maksajalla on se tiedossa.


Ennakonpidätyksen, lähdeveron ja etuudesta perityn korvauksen ilmoittaminen


Vähennystietoja ei saa ilmoittaa palkkatietoilmoituksella negatiivisena. Ennakonpidätyksen määrä voi olla ilmoituksella negatiivinen vain siinä tapauksessa, että kyse on tulonsaajalle palautettavasta liikapidätyksestä.


Ilmoita tiedot tulorekisteriin sähköisesti


Sähköinen ilmoittaminen vähentää virheiden mahdollisuutta. Voit antaa ilmoitukset tulorekisteriin sähköisesti usealla eri tavalla, esimerkiksi tulorekisterin teknisen rajapinnan kautta tai sähköisessä asiointipalvelussa.
Lue lisää: Tulorekisteri.fi

Ilmoitukset tulorekisteriin hoituvat myös Palkka.fi -palvelun kautta, jolloin tietoja ei tarvitse lähettää tulorekisteriin enää erikseen. Lue lisää: Palkka.fi


Maksamisen määräpäivä säilyy ennallaan


Työnantajasuoritusten maksamisen määräpäivä säilyy ennallaan kuukauden 12. päivänä. Jos eräpäivä on lauantai tai pyhäpäivä, maksu maksetaan ensimmäisenä seuraavana arkipäivänä. Työnantajasuoritukset voi maksaa edelleen OmaVerossa. Työnantajasuoritukset tulee maksaa sen suuruisina, kuin velvoitteet OmaVerossa maksamisen määräpäivänä näkyvät.

Jos tulorekisteriin ilmoittamasi tiedot eivät vielä näy OmaVerossa velvoitteiden yhteismäärässä, maksa työnantajasuoritukset kuitenkin antamiesi ilmoitusten mukaisina, jotta vältyt viivästyskorolta.
Lue lisää: Tulorekisteri - palkkojen ja työnantajasuoritusten ilmoittaminen muuttuu 2019Oletko hankkimassa ensimmäistä toiminnanohjausjärjestelmää? Kenties vaihtamassa vanhaa uuteen ja ehompaan?

Yhteydenottopyynnön jättämällä otamme teihin yhteyttä mahdollisimman pian.

Ota yhteyttä

« takaisin lemon news etusivulle

Lemonsoft

Tilaa uutiskirje!