Vaihde: 010 328 1000

Service Desk: 010 328 1010

Lemonsoft kokemuksia: Feedex Ab

Julkaistu: 12.12.2019

Aiheet: . Asiakastarinat

« takaisin lemonnews etusivulle

Lemonsoft

Tilaa uutiskirje!

Johanna Sundqvist_Feedex Oy”Lemonsoft antaa kyllä paljon hyötyä ja ajansäästöä” 

Kertoo rehunvalmistukseen keskittyneen Oy Feedex Ab:n toimitusjohtaja Johanna Sundqvist.

Jokainen voi arvioida, kuinka paljon aikaa vie sitoa tuotantoa tekevän yrityksen henkilöstöä kuukausittaiseen inventaarioon. ”Nykyään riittää ehkä noin kaksi kertaa vuodessa. Lemonsoftissa voimme aina silloin tällöin tarkistaa ja korjata, jos huomaamme että saldo on mennyt väärin. Tämä on tosi hyvä.”

Pohjanmaan Kolpissa toimiva Feedex palvelee rehuasiakkaita ympäri Suomen. Perheyritys perustettiin vuonna 1992, jonka myötä asiakaskuntaa on ehditty kasvattaa jo 27 vuotta. Sundqvist kertoo, että tällä hetkellä työntekijöitä on jo 40, liikevaihto 37 miljoonaa euroa ja valmistusmäärät 100 000 tonnia vuodessa. Menekistä kertoo myös juuri rakenteilla oleva uusi myllylinja. Datan seurannan tärkeys onkin korostunut, yrityksen kasvaessa tasaisesti vuosi vuodelta.  ”Nyt tiedämme mitä meillä on varastossa. Voimme myös mennä takaisin katsomaan haluamiamme tietoja, tiedämme kuinka paljon olemme valmistaneet ja kuinka paljon raaka-aineita on mennyt. On helppo mennä edes- ja takaisin katsomaan, esimerkiksi mikä oli raaka-aineen ostohinta kaksi vuotta sitten.”

Feedex on käyttänyt Lemonsoftia vuodesta 2011. Aloite muutokselle tuli asiakkaalta, jonka toiveena oli saada laskut verkkolaskuina. Johanna Sundqvist kertoo olleensa itse tekemässä käyttöönottoa ja myöntää projektin olleen työläs. ”Otimme aika paljon apua Lemonsoftilta. Muuten olisi saattanut mennä niin, että olisimme alusta alkaen oppineet käyttämään ohjelmaa väärin.” Rutiineissa isoimmat muutokset konkretisoituivat tuotantoon ja palkanlaskentaan, jotka tehtiin aiemmin paperin ja kynän avulla. Kun talossa on n. kolmekymmentä eri palkkalajia, oli palkanlaskennan perustamisessa omat haasteensa. ”Lemonsoftin kouluttajilta löytyi näihin tilanteisiin hyviä neuvoja. Ilman heitä tämä ei olisi onnistunut.” Tuotannon siirtäminen Lemonsoftiin toi samalla päivitystä käytettyihin rutiineihin. Sundqvist kertoo käyttöönoton olleen henkilöstöllekin haastava: ”Alkuun on ymmärrettävästi haikailua vanhaan. Sitten joku saattaa huomata, että hei ehkä tämä auttaa minunkin työpäivääni. Ohjelman avulla on selkeämpi katsoa, mitä omaan työvuoroon kuuluu.”

Feedexin Johanna Sundqvist huomioi, että joskus voi kestää kauankin saada kuntoon kaikki rutiinit, mutta tulos palkitsee. ”Kaiken kaikkiaan Lemonsoft on kehittänyt työtapojamme: saamme nykyään enemmän raportteja, enemmän tietoa valmistusmääristä ja raaka-aineista. Tämän myötä järjestelmä tuo meille arvoa.” Sundqvist muistuttaa, ettei yrityksessä haluta tuudittautua vanhaan, vaikka käyttötavat saattavat helposti vakiintua. ”Ohjelma kehittyy ja meidän tapamme toimia kehittyy. Suurin haaste on, että jäisimme käyttämään ohjelmaa samalla tavalla kuin seitsemän vuotta sitten. Pidämme mielen avoinna ja olen itsekin valmis muuttamaan työrutiinejani. Ehkä on jotain mitä voisimme tehdä toisella tavalla ja voisimme tehdä tehokkaammin. Kyllä töitä löytyy vielä.”, yrityksen toimitusjohtaja painottaa hymyillen. ”Feedexillä uskomme tulevaisuuteen.”

Feedexlogo

Oy Feedex Ab lyhyesti:

  • Kotimainen perheyritys, joka valmistaa maatilaseoksia kotiläintuottajille, rehuja turkistuotantoon sekä rehuseoksia ja täydennysrehuja hevosille
  • Perustettu vuonna 1992
  • Työntekijöitä 40, päätoimipiste Kolpissa Pohjanmaalla
  • Lue lisää: www.feedex.fi


Oletko hankkimassa ensimmäistä toiminnanohjausjärjestelmää? Kenties vaihtamassa vanhaa uuteen ja ehompaan?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Ota yhteyttä

« takaisin lemon news etusivulle

Lemonsoft

Tilaa uutiskirje!