Lemonsoft kokemuksia: Ralf Ajalin Oy asiakastarina

Julkaistu: 17.01.2022

Aiheet: Asiakastarinat . Resurssien- ja projektinhallinta

« takaisin lemonnews etusivulle

Lemonsoft

Tilaa uutiskirje!

Lemonsoft on tärkeä tuki yrityksen laadunvalvonnalle

Ralf Ajalin Oy käyttää Lemonsoftin ohjelmistoja projektinhallinnan lisäksi ostolaskujen tarkistamiseen ja kohdentamiseen, osto- ja myyntitilausten luomiseen, asiakkuudenhallintaan sekä matkalaskujen luomiseen. Toimitusjohtaja Tommi Knaapisen mukaan aiemmin käytössä ollut laskutusohjelma kävi liian suppeaksi yrityksen tarpeisiin heidän siirtyessään aliurakoinnista pääurakointiin.

— Sekä liikevaihtomme että yrityksen läpi kulkevien dokumenttien määrä kymmenkertaistui, joten tarvitsimme uuden ja laajemman ohjelmiston. Uuden ohjelmiston tuli olla monipuolinen, sillä tarpeemme ovat vaihtelevia — emme ainoastaan toteuta mittavia rakennusurakoita, vaan myymme asiakkaillemme myös kiviaines- ja multatuotteita. Lemonsoft taipuu tietorakenteensa osalta kaikkiin tarpeisiimme.

Katu-uskottava ohjelmistotalo, joka on pystyssä vuosienkin päästä

Knaapisen mukaan Lemonsoftin tärkein ominaisuus on se, että projektinhallinta sekä yrityksen kirjanpito ja laskutushallinta ovat samassa ohjelmassa. Lisäksi on olennaista, että ohjelmistolla on riittävästi käyttäjiä – Ralf Ajalin löysi vaivattomasti kumppanikseen Lemonsoftin ohjelmistoja käyttävän tilitoimiston, sillä valinnanvaraa oli runsaasti. Asiakkaiden määrän lisäksi myös esimerkiksi ohjelmistotalon liikevaihdon ja lisenssien määrän tulee Knaapisen mukaan olla kohdillaan.

— Halusimme kumppaniksemme katu-uskottavan, luotettavan ja kestävän yrityksen, joka on pystyssä vielä kymmenenkin vuoden päästä. Lisäksi ohjelmiston tuli taipua suomen kielelle ja yrityksen tuntea suomalaisyritysten tarpeet sekä paikallinen lainsäädäntö. Siksi valitsimme Lemonsoftin.

”Lemonsoft on yksi lenkki tuotantoketjussamme”

Koska Ralf Ajalin on erikoistunut taitorakennekohteisiin, sen toiminnan on oltava todennetusti laadukasta. Knaapisen mukaan Lemonsoftin ohjelmisto on tärkeä tuki yrityksen laadunvalvonnalle.

— Esimerkiksi ohjelmiston kautta tehtävä viranomaisraportointi on välttämätöntä RALA-sertifioinnin saamiseksi. Ilman laatusertifikaatteja yritys ei saa toteuttaa taitorakennehankkeita, kuten silta- tai rautatieprojekteja. Toimiva laadunvalvonta on näin ollen elinehto vaativia projekteja tekevälle yritykselle.

Ohjelmiston käyttöönotto sujui Knaapisen mukaan hienosti. Prosessi kesti neljä kuukautta, sillä käyttöön otettiin useita eri ohjelmia. Knaapinen pitää erityisen tärkeänä sitä, että ohjelmiston tärkeimmät ominaisuudet toimivat alusta asti moitteitta. Lemonsoftista on sittemmin tullut yksi lenkki yrityksen tuotantoketjuun.

— On hyvä, että Lemonsoft pyrkii myös menemään eteenpäin ja parantamaan toimintojaan esimerkiksi työajanseurannan osalta. Jatkamme mielellämme yhteistyötä kehitysmyönteisen ohjelmistotalon kanssa ja suosittelemme kumppanuutta muillekin yrityksille kokoon katsomatta.

ralfajalinlogo

 

 

Vuonna 1977 perustettuun Perheyhtiö Ajalin -konserniin kuuluva Ralf Ajalin Oy toteuttaa asiakkailleen teknisesti haastavia ja mittavia infraurakoita. Tyypillisiä kohteita ovat esimerkiksi sillat ja rautatiet. Yrityksen asiakkaisiin lukeutuvat pääasiassa kunnat, valtion laitokset sekä suuryritykset. Ralf Ajalinin liikevaihto oli vuonna 2020 29 milj. € ja se työllisti 60 henkilöä.Oletko hankkimassa ensimmäistä toiminnanohjausjärjestelmää? Kenties vaihtamassa vanhaa uuteen ja ehompaan?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Ota yhteyttä

« takaisin lemon news etusivulle

Lemonsoft

Tilaa uutiskirje!