Asiakastarina: Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy

Julkaistu: 09.02.2023

Aiheet: . Asiakastarinat

Lixani on tehnyt Etelä-Suomen Julkisivupalvelusta kevyemmän ja tehokkaamman organisaation – ”Toimistollamme ei istu täysipäiväisesti yhtäkään henkilöä”

Etelä-Suomen Julkisivupalvelun työpäällikkö Janne Paason mukaan Lemonsoftin Lixani-työajankirjaus- ja projektinseurantajärjestelmä on tuonut yrityksen toimintaan tarkkuutta ja stressittömyyttä. ESJP käyttää järjestelmää moneen eri tarkoitukseen, kuten työajanseurantaan, projektinhallintaan, budjetointiin, raportointiin, asukkaiden tiedotukseen sekä tiedon, asiakirjojen ja kuvien jakamiseen niin oman henkilöstön kuin alihankkijoidenkin kesken.

— Näemme järjestelmästä reaaliaikaisesti tärkeitä tietoja, joita käytämme joka päivä. Hoidamme kaikki asiat tehokkaasti yhdellä järjestelmällä. Ilman Lixania tarvitsisimme samojen asioiden tekemiseen 5-6 eri järjestelmää.

Työajankirjaus- ja projektiseurantajärjestelmä, joka edesauttaa yrityksen kasvua ja tuo toimintaan tarkkuutta ja läpinäkyvyyttä.

Paason mukaan Lixanista näkee käynnissä olevat työmaat, töissä olevat työntekijät ja heidän henkilökorttinsa ja valokuvansa. Lixanista näkee reaaliaikaisesti, kun työntekijä lopettaa työpäivänsä. Paason mukaan yksi järjestelmän erityisimmistä ominaisuuksista on se, että sinne kirjautuvat myös alihankkijoiden työtunnit.

— Meillä voi olla työmailla yhteensä 150 työntekijää, ja Lixanin avulla homma pysyy näpeissä. Systeemi on hyvä myös työntekijöiden kannalta: järjestelmään kirjataan tehdyn työn määrä, esimerkiksi se, kuinka paljon sinä päivänä on maalattu, ja paljonko maalattavaa on vielä jäljellä. Se vaikuttaa myönteisesti työmotivaatioon.

Työntekijät merkitsevät tiedot järjestelmään itse. Palkat maksetaan tuntikirjausten perusteella. Myös kilometrikorvaukset hoituvat Lixanin kautta: ajopäiväkirjat siirtyvät järjestelmään suoraan autossa olevan paikantimen kautta siihen projektiin, johon työntekijä on sillä hetkellä kirjautunut. Silloin, kun henkilö ei ole kirjautunut tietylle projektille, tiedot kirjautuvat ajopäiväkirjaan omiksi ajoiksi. Kirjauksia ei tarvitse tehdä käsin ollenkaan, vaan ajopäiväkirja syntyy täysin itsestään.

— Toimistotyö on tavallaan jaettu jokaiselle työntekijälle. Se poistaa aika iso työtaakan hallinnon puolelta, mutta ei kuitenkaan tasaisesti jaettuna sälytä liikaa työtä myöskään työntekijöiden harteille. Kirjauksiin menee päivässä pääsääntöisesti minuutin verran aikaa. Pienet teot tuovat ison hyödyn. Se kertonee paljon, että tämän liikevaihtoluokan yrityksenä meillä ei istu täysipäiväisesti toimistolla yhtäkään henkilöä. Se vapauttaa aikaamme varsinaiseen työhön ja vähentää myös mm. projektipäälliköiden ja projektinvetäjien tarvetta.

Paason mukaan Lixani on yritystoimintaan arvokas lisä. Vaativalla alalla on tärkeää, että yrityksen prosessit ovat mahdollisimman sujuvia ja aikaa säästäviä. Lixani on edesauttanut ESJP:n kasvua ja tehnyt organisaatiosta kevyemmän, ja sen myötä tehokkaamman.

— Lixani on tuonut tekemiseemme tarkkuutta ja läpinäkyvyyttä. On sellainen olo, että asiat ovat järjestyksessä.

esjp

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy on pääasiassa pääkaupunkiseudulla toimiva julkisivusaneeraukseen sekä ullakko- ja muutosrakentamiseen erikoistunut yritys. Etelä-Suomen Julkisivupalvelulla on erityisosaamista mm. arvokiinteistöjen muutostöistä. Vuonna 1994 perustettu yritys työllistää suoraan useita kymmeniä työntekijöitä, ja sen liikevaihto vuonna 2022 oli yli 16 milj. €. 

https://www.esjp.fi/