Lemonsoft kokemuksia: Metecno Oy asiakastarina

Julkaistu: 07.03.2023

Aiheet: Asiakastarinat . Logistiikka / Teollisuus

Lemonsoft tukee yrityksen kasvua ja tekee toiminnasta laadukkaampaa

Metecnon käytössä olevaan Lemonsoftin toiminnanohjausjärjestelmään kuuluvat muun muassa asiakkuudenhallinta, työajanseuranta, tuoterakenteet ja laskutus. Lisäksi yrityksen kirjanpidosta vastaa Lemonsoftia käyttävä tilitoimisto. Ennen Lemonsoftia Metecno hoiti päivittäiset toimintonsa Excelillä. Toimitusjohtaja Matti Metsähonkalan mukaan yrityksen kasvaessa heräsi kuitenkin tarve monipuolisemmille ja laajemmille toiminnoille.

— Koen, että Lemonsoft on tukenut yrityksemme kasvua. Excelin pyörittämisessä tulee jossain vaiheessa raja vastaan. Nyt teemme kaiken yhdellä ja samalla ohjelmistolla, jossa kaikki tarvittavat tiedot ovat helposti saatavilla. Lemonsoftin monipuolisten toimintojen myötä toiminnastamme on tullut laadukkaampaa.

Tietojen sujuva siirtyminen vähentää virheiden mahdollisuutta ja säästää aikaa

Metsähonkalan mukaan yrityksen päätavoite toiminnanohjausjärjestelmän hankkimisessa oli tuoterakenteiden ja osto- ja myyntinimikkeiden linkittyminen toisiinsa. Mahdollisissa ongelmatilanteissa on näin helpompi ja nopeampi selvittää, missä prosessin vaiheessa ongelma ilmeni. Lisäksi Metecnolle oli tärkeää, että tuoterakenteet saadaan tuotua suoraan suunnitteluohjelmasta toiminnanohjausjärjestelmään.

— Me emme valmista sarjatuotteita, vaan yksittäisiä koneita. Siksi rakenteet on saatava siirtymään järjestelmään mahdollisimman sujuvasti. En voi kuvitellakaan, että alkaisimme niitä yksitellen käsin sinne naputtelemaan. Se veisi liikaa aikaa. Myös virheiden mahdollisuus kasvaisi turhan suureksi.

”En usko, että tällaista on edes mahdollista tehdä erillisillä ohjelmilla”

Metsähonkalan mukaan Metecno päätyi uutta ohjelmistokumppaniaan valitessa Lemonsoftiin sen monipuolisuuden vuoksi. Yritykselle oli tärkeää, että yhdellä ohjelmistolla saadaan hoidettua kaikki yrityksen toiminnot. Näin henkilöstö ei joudu hyppimään eri ohjelmistojen välillä tai takkuamaan niiden välisten kankeiden rajapintojen kanssa.

— Ei mikään integraatio ole koskaan yhtä hyvä kuin se, että kaikki toiminnot ovat samassa ohjelmassa. Lemonsoftissa pääsee porautumaan laskulta myyntiin, myynnistä tuotteeseen, tuotteesta tuoterakenteeseen, tuoterakenteesta yksittäiseen osaan, sieltä osan tilaukseen ja lopulta vielä tilauksen vastaanottamiseen. En usko, että tällaista integraatiota on edes mahdollista tehdä erillisillä ohjelmilla.

Metsähonkala on tyytyväinen myös Lemonsoftin kehitysmyönteisyyteen.

— Kun olemme huomanneet ohjelmistossa ongelmia ja raportoineet niistä, ne on oikeasti korjattu. On hienoa, että kehityskohteisiin reagoidaan hyvin. Käytämme mielellämme ohjelmistoa, jota muokataan asiakkaiden toivomaan suuntaan.

8468355592Metetecno_logo

Metecno Oy valmistaa räätälöityjä CNC-koneita ja muita erikoiskoneita valmistavan teollisuuden tarpeisiin. Vuonna 2008 perustetun Metecnon toimitilat sijaitsevat Nokialla. Vuonna 2021 yrityksen liikevaihto oli 1,2 milj. €. Metecno työllistää 12 henkilöä.