LemonTime - Keikkatyöt hallintaan mobiilisovelluksella

Julkaistu: 15.06.2022

Aiheet: Blogi . Resurssien- ja projektinhallinta

« takaisin lemonnews etusivulle

Sami Eromäki

Sami Eromäki

Toimin Lemonsoftilla rakentamisen ja projektiliiketoiminnan toimialajohtajana. Asiakaskeskeisyys, läpinäkyvyys ja luottamus ovat keskeiset arvot jotka näkyvät työpäivissäni. Entisenä yrittäjänä koen tärkeäksi olla helpottamassa ja edesauttamassa asiakkaidemme liiketoimintaa. Vapaa-aika kuluu perheen ja perinnerakentamisen parissa.

Tehokas tekeminen kentällä vaatii etukäteissuunnittelua. Jos olet viisi päivää viikossa kentällä huoltohommissa, asennustöissä tai asiakkaissa, niin yksinkertaisesti suunnitteluun jää hyvin vähän aikaa. Se hoidetaan yleensä vasemmalla kädellä ja katsotaan sitten paikanpäällä mitäs täällä pitikään tehdä. Toisaalta, jos hoidat työsi hyvin ja suunnittelet käynnit tarkasti etukäteen, mietit tarvittavat materiaalit ja sopivat ajankohdat, käyntikohteiden määrä jää pakostakin pienemmäksi tai sitten teet rankasti ylitöitä. Molempi parempi, mutta vähemmälläkin säätämisellä pärjää.

LemonTime tuo helpotusta arjen hallintaan. Kenttätyötä tekevänä henkilönä näen minulle kohdistetut työt omasta älypuhelimesta ja voin ne kuitata siitä tehdyksi. Enää ei tarvitse selata papereita tai etsiä sähköpostista mahdollisia työhön liittyviä viestejä.

lemontime1Kuvassa näkyy työlista ja toisessa kuvassa yhden työn tarkemmat tiedot. Voin tarkistaa kartasta osoitteen sijainnin, navigoida sinne, soittaa yhteyshenkilölle tai laittaa sähköpostia. Jos työlle on kytketty liitteitä, ne löytyvät pyyhkäisemällä näyttöä sivulle.

Voin aloittaa työn yhdellä klikkauksella. Se kertoo työnjohdolle, että kyseinen työ on aloitettu. Työn lopetus vastaavasti, samalla voit sanella työlle selitteen, käytetyn ajan ja mahdolliset tarvikkeet. Valokuva valmiista työstä kertoo usein enemmän kuin lyhyt selite. Kuittauksen jälkeen laskuttaja voi hoitaa oman osuutensa.

Jos sattuu tilanne, että kentällä ollessa tulee peruutuksia, voin helposti tarkistaa työjonosta uusia kohteita. Voin napata sieltä itselleni uuden työn, jolla täytän kalenteriin ilmestyneen tyhjän ajankohdan. Usein keikalla tulee myös uusia tarpeita, jotka tehdään toisella käynnillä. Näistä töistä perustan helposti uuden tilauksen.

Tämän helpommaksi ei keikkatöiden hallinta enää voi mennä. Omien työpäivien sisällön näkee kännykästä ja työnjohto tykkää, kun ei tarvitse enää kysellä missä mennään.

lemontime1On tässä työnjohdollekin apuja, ovathan hekin pääosin kentällä. Jos laitan esimies-moodin päälle, niin näyttöön avautuu pari lisäsivua. Saan listalle uudet työt ja valmiiksi kuitatut työt. Uusien töiden listalta näen mitä on tullut sinä aikana, kun en ole toimistolla käsitellyt töitä. Valmiiden töiden listalta näen esim. kuka sattuisi olemaan vapaana juuri kuitattuaan työn tehdyksi.

Jos arki olisi helppoa, niin hätäisiä tarpeita ja tulipalojen sammuttamista ei olisikaan. Teoria ei päde kentällä, tässä työnjohtaja voi ottaa työn auki ja kohdistaa sen sopivaksi katsomalleen henkilölle. Näin työt eivät jää seisomaan, eikä tekijän tarvitse lähteä soittelemaan ympäri organisaatiota kaivaakseen lisätietoja. Työ kilahtaa omaan kännykkään ja homma voi alkaa heti.

Saat LemonTime sovelluksen veloituksetta Googlen Play -kaupasta tai Apple Storesta. Soita tai laita viestiä meille, niin laitetaan teidänkin keikkatyöt järjestykseen.

Tutustu LemonTimeen tarkemmin »

« takaisin lemon news etusivulle

Sami Eromäki

Sami Eromäki

Toimin Lemonsoftilla rakentamisen ja projektiliiketoiminnan toimialajohtajana. Asiakaskeskeisyys, läpinäkyvyys ja luottamus ovat keskeiset arvot jotka näkyvät työpäivissäni. Entisenä yrittäjänä koen tärkeäksi olla helpottamassa ja edesauttamassa asiakkaidemme liiketoimintaa. Vapaa-aika kuluu perheen ja perinnerakentamisen parissa.