Lemonsoft kokemuksia: Mixtra Oy asiakastarina

Julkaistu: 21.09.2022

Aiheet: Asiakastarinat . Resurssien- ja projektinhallinta

”Yrityksissä ei aina ymmärretä, miten helppoa taloushallinto voi olla”

Mixtran käytössä olevaan Lemonsoftin toiminnanohjausjärjestelmään kuuluvat taloushallinto, varastonhallinta, logistiikka, johdon työkalut, palkka- ja henkilöstöhallinta sekä asiakkuudenhallinta. Mixtralla on Lemonsoftiin moniyrityslisenssi. He toimivat muutaman yrityksen tilitoimistona ja hoitavat Lemonsoftin kautta yritysten laskutukset, ostolaskut, palkkahallinnon ja kirjanpidon. Lisäksi yhdellä yrityksellä on Lemonsoftin verkkokauppaintegraatio.

Hallintojohtaja Ilona Nevalaisen mukaan Mixtra käytti aikaisemmin toista toiminnanohjausjärjestelmää. Yritys halusi kuitenkin ottaa etenkin taloushallinnon puolella loikan paperittomuuteen ja sähköisyyteen. Lisäksi yritys halusi järjestelmäänsä varastointegraation. Mixtralle oli myös tärkeää, että viranomaisasiat, kuten verohallinnon ilmoitukset ja ansiotulojen ilmoittaminen tulorekisteriin, sujuisivat mahdollisimman jouhevasti.

— Hoidamme useamman asiakkaamme taloushallintoa, joten halusimme löytää palveluntarjoajan, jonka ohjelmistosta löytyy kaikki saman katon alta. Halusimme ohjelmiston, joka pystyy palvelemaan useampia toimialueita. Olemme päässeet tavoitteisiimme Lemonsoftin avulla.

Lemonsoft säästää 1,5 henkilön työajan

Uutta kumppania valitessaan Mixtra teki vertailuja eri palveluntarjoajien välillä. Moni karsiutui pois ensimmäisellä tarjouspyyntökierroksella jo pelkästään varastointegraation puuttumisen vuoksi. Nevalaisen mukaan loppukierroksen päätteeksi Lemonsoft nousi esiin palveluhalullaan ja mukautuvuudellaan.

— He halusivat oikeasti ottaa huomioon toiveemme ja lähteä toteuttamaan niitä. Ohjelmistoon oli mahdollista tehdä monenlaista pientä hienosäätöä, minkä takia palaset loksahtivat Lemonsoftin kanssa kohdilleen.

Mixtran taloushallinnossa ollaan tyytyväisiä Lemonsoftiin. Nevalainen arvioi, että työmäärä on vähentynyt taloushallinnon puolella 1,5 henkilön verran. Hyödyt ovat niin ajallisia kuin taloudellisiakin.

— Enää ei tarvitse pyöritellä papereita ja varata metreittäin mappitilaa hyllystä. Palkanlaskenta ja laskutus sujuvat toimintojen sähköistymisen myötä paljon jouhevammin. Myös kirjanpitoarkisto tilinpäätösvaiheessa on loistava. Se helpottaa ja nopeuttaa huomattavasti tilintarkastajan työtä, eikä paperia tarvitse siirtää lainkaan.

Nevalainen haluaa nostaa esiin myös johdon työkalut.

— Dynaamisen raportoinnin ja mittariston näkymä on todella hyvä. Sieltä näemme kaikki kassavirran muutokset reaaliajassa.

”Lemonsoftilla ollaan rehellisiä ja aitoja”

Lemonsoftin erottuvuustekijäksi Nevalainen mainitsee pohjalaisen suoraselkäisyyden.

— Lemonsoftilla ollaan rehellisiä ja aitoja. Jos on haasteita, ne myönnetään ja aletaan etsiä ratkaisua. Myös kotimaisuus on plussaa. Asiointi on sujuvaa, kun ei tarvitse ottaa huomioon aikaeroja ja kielimuureja. Asiakkaan ongelma ymmärretään ja siihen vastataan työpäivän aikana.

Nevalainen suosittelee Lemonsoftia kaikille yrityksille, jotka haluavat selkeyttää ja nopeuttaa taloushallintoaan. Hänen mukaansa yrityksissä ei aina välttämättä ymmärretä, miten helppoa taloushallinto voi olla. Aloittaminen voidaan kokea hankalaksi ja aikaa vieväksi.

— Lemonsoftin tuen kanssa käyttöönotto sujuu vaivattomasti. Kun se on kerran tehty, homma alkaa toimia ja kantaa hedelmää. Suosittelen ottamaan rohkeasti yhteyttä ja ottamaan ensimmäisen askeleen.

Mixtra-mv

Mixtra Oy on markkinointialan yritys, joka tarjoaa pääasiassa ulkomaisille asiakkailleen laaja-alaisia verkkokauppojen markkinointi- ja lokalisointipalveluita. Asiakkaat saavat Mixtralta Suomessa myös asiakaspalvelu- ja logistiikkapalveluita. Lisäksi yritys suunnittelee ja toteuttaa asiakkailleen markkinointiviestintää. Vuonna 2009 perustettu Mixtra työllistää n. 25 henkilöä, ja sen liikevaihto oli vuonna 2021 3,1 milj. €