Talouspäällikkö-palvelun avulla teet kestäviä päätöksiä

Julkaistu: 30.05.2024

Aiheet: . Blogi

« takaisin lemonnews etusivulle

Jari-Pekka Hyyppä

Jari-Pekka Hyyppä

Toimin Lemonsoftilla tuotemarkkinoinnin johtajana. Pitkä yrittäjätaustani opetti, että paraskaan tuote ei mene kaupaksi ilman selkeää tuotteistusta ja laadukasta myyntiä. Suurimpia onnistumisen hetkiä ovat ne, kun asiakas löytää tuotteemme avulla helpotuksen haasteeseen, johon ei uskonut olevan ratkaisua. Vapaa ajalla pidän kehon kunnossa kuntoillen ja mielen virkeänä omaa musiikkia tehden.

Yrittäjän näppituntuma omaan liiketoimintaan on korvaamaton voimavara. Kokemuksen tuoma ymmärrys omasta yrityksestä, toimialasta ja kilpailijoista mahdollistaa nopean ja tarvittaessa spontaaninkin päätöksenteon.

Vaikka suuret päätökset kannattaakin tehdä aina tietoon perustuen, ei jokaiseen arjen päätöksen tarvitse saada vahvistusta raporteista ja analyyseistä - eikä pidäkään. On kyettävä tekemään valistuneita päätöksiä nopeasti.

Toisaalta moni yrittäjä jää kuitenkin päätöksenteon kanssa yksin. Mitä jos tukenasi olisi asiantuntija, joka voisi haastaa rakentavasti näkemyksiäsi ja varmistaa, että päätökset ovat kestäviä myös talouden näkökulmasta?

Yhä useampi yritys hankkii päätöksenteon tueksi talouspäällikön palveluna jo kasvupolkunsa alkuvaiheessa varmistaakseen, että tänään tehdyt päätökset kestävät kasvua myös tulevaisuudessa.

Kaikkea ei tarvitse osata ja tietää itse

Yrittäjänä saatat kokea, että sinun tulee tietää ja ymmärtää kaikki näkökulmat omasta liiketoiminnastasi. Se ei kuitenkaan ole mahdollista. Perustelen väitteeni sillä, että olet ihminen.

Yksi ihminen voi tarkastella liiketoimintaa objektiivisesti vain omista lähtökohdistaan ja näkökulmistaan. Laadukas raportointijärjestelmä tarjoaa toki uusia ja laajempia näkökulmia, mutta täyden hyödyn tästä datasta saat vasta, kun onnistut sen avulla tekemään perusteltuja päätöksiä.

Ulkoistettu talouspäällikkö voi rakentavasti haastaa ja sparrata sinua yrittäjänä ja varmistaa, ettet ole näkemystesi vanki.

Asiantuntija ei luonnollisesti tarjoa sinulle aina valmiita vastauksia. Hän tarjoaa tietoon ja kokemukseensa perustuvia näkökulmia, joiden avulla varmistut, että päätöksesi ovat vedenpitäviä myös talouden näkökulmasta.

Vasta jälkikäteen tulet huomaamaan, mitkä päätöksistäsi olivat oikeita ja mitkä vääriä, mutta ainakin voit seisoa niiden takana leuka pystyssä tietäen, että päätöksesi olivat perusteluja.

Laita pohjat kuntoon

Päätöksentekoon tarvittava data ei ilmesty tyhjästä. Data muodostuu päivittäisten arjen prosessien yhteydessä muodostuvista kirjauksista ja merkinnöistä.

Talouspäällikkösi auttaa sinua arvioimaan, minkälaisia tietoja ja tunnisteita datan tulee sisältää, jotta se tukee parhaalla mahdollisella tavalla päätöksentekoa.

Talouspäällikkö ei pyri uudistamaan operatiivisia prosessejasi talouden ja johtamisen ehdoilla, vaan tarjoaa näkemyksiä, kuinka prosessien tuottama data valjastetaan tehokkaasti päätöksenteon raaka-aineeksi.

Tarvittavat toimenpiteet voivat olla prosessien hienosäätöä ja kirjaustapojen tarkentamista, mutta myös käytettävien ohjelmistojen uudelleenarviointia ja uudistamista.

Haluatko tietää enemmän? Lataa maksuton oppaamme: Opas parempaan päätöksentekoon tiedon avulla

Saumatonta yhteistyötä kirjanpitäjän ja yrittäjän välillä

Ulkoistettu taloustalouspäällikkö toimii yrittäjän ja tilitoimiston välillä varmistamassa, että tieto liikkuu molempiin suuntiin oikein ja aikataulussaan.

Kirjanpitäjälle luodaan edellytyksen laadukkaalle ja ajantasaiselle työskentelylle, kun hän ei joudu odottelemaan kuitteja ja muita dokumentteja yrittäjältä. Toisaalta kirjanpidosta tulee laadukasta raakadataa päätöksentekoon vasta, kun kirjaukset tehdään yhdessä sovittujen käytänteiden mukaisesti.

Kun yrittäjä, kirjanpitäjän ja talouspäällikön yhteistyö soljuu hyvin, tulee päätöksenteosta helpompaa, eikä aikaa kulu virheiden korjaamiseen tilinpäätöshetkellä.

Tyypillisesti paras yhteistyö saavutetaan, kun talouspäällikkö ja tilitoimisto tarjotaan samalta luukulta.

Talouspäällikkö-palvelu sopii nyt myös pienille yrityksille

Talouspäällikkö ei ole ainoastaan suurten yritysten etuoikeus. Olemme paketoineet Talouspäällikkö-palvelumme myös pienille yrityksille sopiviksi kokonaisuuksiksi.

Edullisimmat pakettimme maksavat vain 500 €/kk ja palvelua voidaan laajentaa tulevaisuudessa tarpeenne mukaan.

Laittamalla prosessit ja raportoinnin kuntoon hyvissä ajoin, opit tekemään päätöksiä, jotka kestävät kasvua.

Haluatko tietää enemmän? Tutustu Talouspäällikkö-palveluun tarkemmin ja varaa maksuton esittely!

« takaisin lemon news etusivulle

Jari-Pekka Hyyppä

Jari-Pekka Hyyppä

Toimin Lemonsoftilla tuotemarkkinoinnin johtajana. Pitkä yrittäjätaustani opetti, että paraskaan tuote ei mene kaupaksi ilman selkeää tuotteistusta ja laadukasta myyntiä. Suurimpia onnistumisen hetkiä ovat ne, kun asiakas löytää tuotteemme avulla helpotuksen haasteeseen, johon ei uskonut olevan ratkaisua. Vapaa ajalla pidän kehon kunnossa kuntoillen ja mielen virkeänä omaa musiikkia tehden.