Lemonsoft kokemuksia: Rakennustieto Oy:n asiakastarina

Julkaistu: 15.06.2021

Aiheet: Asiakastarinat . Resurssien- ja projektinhallinta

Rakennustieto on toiminut vuodesta 1974 ja se muodostuu Rakennustietosäätiö RTS sr:stä ja Rakennustieto Oy:stä tuottaen tietopalveluja rakennus- ja kiinteistöalalle. Rakennustieto edistää hyvää rakennustapaa toimimalla talonrakentamisen, talotekniikan, kiinteistönpidon ja infra-alan tiedon tuottajana sekä välittäjänä suunnittelusta ylläpitoon. Rakennustieto toimii Suomessa ja Virossa heillä on pieni tytäryhtiö.


Tarpeena oli löytää kokonaisuuden kattava ratkaisu


Rakennustiedolla on ollut Lemonsoft hyvin laajasti käytössä vuodesta 2018 saakka. Tarve Lemonsoftin hankkimiseen lähti myynnin voimakkaan uudistuminen takia.


Marjut_Jensen valokuva”Lähdimme hakemaan ratkaisua, joka vastaisi useampaan tarpeeseen”, kertoo Rakennustiedon talous- ja henkilöstöhallinnosta vastaava Marjut Jensén alkutilanteesta. Lemonsoft vastasi vertailujen jälkeen parhaiten Rakennustiedon tarpeita. Valintaan vaikutti paljon Lemonsoftin CRM:n sopimuslaskutus, koska sopimusmyynti muodostaa merkittävän osan Rakennustiedon liikevaihdosta.


Ennen Lemonsoftia kaikki tehtiin talon sisällä. Oma kirjanpitäjä hoiti osto- ja myyntireskontraa sekä palkanlaskentaa. Kirjanpito kuitenkin ulkoistettiin Viicon Oy:lle vuonna 2019 ja hieman myöhemmin ulkoistettiin samaan taloon vielä osto- ja myyntireskontra sekä palkanlaskenta.


Viicon Oy on Lemonsoftin tilitoimistokumppani, joten se valikoitui osittain tästä syystä Rakennustiedon toiseksi kumppaniksi. Viiconilla on vahva Lemonsoft-osaaminen, joten tarvittaessa ohjelman käyttöön on saanut apua myös sieltä.


“Intrum on luotettava ja tunnettu toimija, joten tähän oli helppo lähteä”


Rakennustieto hoiti aiemmin itse perinnän ja maksukehotusten lähettämisen. Tämä koettiin haastavana, joten toiminnanohjausjärjestelmää valitessa valintaan vaikutti myös perinnän näkökulma. Lemonsoftissa on valmis integraatio Intrumiin, joten tämä takasi nopean käyttöönoton luotettavan perintäkumppanin kanssa.


”Integraatio Lemonsoftin kanssa toimii aukottomasti. Muilla vertailluilla toimijoilla tämä oli vain yhdensuuntainen, mutta Lemonsoftissa integraatio toimii molempiin suuntiin. Integraatio oli myös valmiina, joten ei tarvinnut maksaa siitä työstä sen enempää”, kertoo Rakennustiedon talous- ja henkilöstöpuolen koordinaattori Marju Hiltunen alun vertailuista.


Perinnän ulkoistuksessa oli tärkeää saada toimiva prosessi sekä luotettava ja turvallinen yhteistyökumppani. Tämä toteutui Lemonsoft Perinnän sekä Intrumin kohdalla. Lemonsoft Perintä on osa LemonHub kokonaisuutta, jossa lähtökohtana on helppo käyttöönotto ja automatisointi.
”Ne jotka on parhaita työssään, antaa heidän hoitaa se ja me hoidetaan se missä me olemme parhaita,” Marjut summaa.


Toimiva ekosysteemi


Rakennustiedolla on suuri asiakasmassa sekä rakennusalan että julkisen sektorin yrityksistä. Tämän asiakasryhmän kanssa kaupankäynti on melko turvallista ja perinnässä olevien saatavien määrä on kokonaisuudessaan pieni. Tällä hetkellä myös rakennusalalla on hyvä tilanne, joten korona-aika ei ole perinnän näkökulmasta tuonut muutosta huonompaan.
”Hyvä kolmikantainen yhteistyö Lemonsoftin, Viiconin sekä Intrumin kanssa” Marjut toteaa yhteistyökumppaneiden yhteistyöstä.


Tulevaisuudessa vielä enemmän vuorovaikutusta


Rakennustiedolla seurataan aktiivisesti ohjelmiston laajenemis- sekä koulutusmahdollisuuksia. Projektinhallintaa on Lemonsoftilla kehitetty voimakkaasti ja tämän Marju näkeekin hyvänä.
”Projektinhallintaan on tullut tosi paljon uusia mahdollisuuksia ja vahvistettu nimenomaan LemonOnlinen puolella. Webinaarit tuovat lisäarvoa käytölle.” Marju tiivistää lopuksi.

Rakennustieto_logo_RGB (003)
Rakennustieto Oy lyhyesti:


- Toimintaa vuodesta 1974 lähtien
- Tuottaa tietopalveluja rakennus- ja kiinteistöalalle
- Työllistää 49 työntekijää (2019)
- Liikevaihto yhteensä 7,63M€ (2019)
- Lue lisää: www.rakennustieto.fi