Lemonsoft-kokemuksia: SCHWENK Suomi Oy asiakastarina

Julkaistu: 16.09.2020

Aiheet: Asiakastarinat . Logistiikka / Teollisuus

« takaisin lemonnews etusivulle

Lemonsoft

Tilaa uutiskirje!

”Järjestelmän käyttöönotto oli sujuvaa. Järjestelmän käytön helppous vapauttaa resurssimme ydintehtävämme hoitamiseen.”

Mikael Bergendahl, Talous- ja logistiikkapäällikkö, Lemonsoftin pääkäyttäjä

schwenk_autot

Yritys perustettiin 1981 ja siitä tuli SCHWENK Suomi Oy 2019. SCHWENK-konserni on perustettu vuonna 1847 Ulmissa, Saksassa. Konserni valmistaa rakennustuotteita ja onkin vanhimpia rakennustuoteteollisuuden perheyrityksiä. Samalla se on myös yksi moderneimmista ja innovatiivisimmista yrityksistä.

SCHWENK Suomi Oy markkinoi ja tuo maahan korkealaatuisia sementtejä ryhmän omalta Brocenin tehtaalta Latviasta. SCHWENKillä on laivaterminaalit Loviisassa, Naantalissa ja Joensuussa, joista irtosementti toimitetaan asiakkaille painesäiliöautoilla. Päätoimipiste on Turussa. SCHWENK Suomi on Suomen suurin sementin maahantuoja ja jakelija. Sementti on CE-merkittyä ja tehtaalla on ISO9001, ISO14001,OHSAS 18001 ja ISO 50001 -sertifikaatit. SCHWENK Suomen asiakkaina on yritysasiakkaita Suomen betoniteollisuudesta. Schwenk Suomi Oy:n Liikevaihto on 26 miljoonaa.

Sekä edellisellä että nykyisellä omistajalla on ollut käytössä raskaampi ERP, jolle alettiin etsiä vaihtoehtoa n. viisi vuotta sitten. Lemonsoftin käyttöönotolle tarvittiin hyväksyntä konsernilta, ja hyväksyntä saatiin, koska kaikki tarvittavat palikat olivat Lemonsoftissa jo valmiina. Kustannussäästöä tuli jo siitä että tarvittavia toimintoja ei tarvinnut rakentaa vanhaan järjestelmään.

Käyttöönotto oli helppoa, sekin toi kustannussäästöä. Käyttäjien pieni lukumäärä teki käyttöönotosta helpon, samoin se, että siirryttiin isosta järjestelmästä ketterämpään. Lemonsoft valikoitui käyttöön mm. siksi, että verkkolaskut piti saada heti käyttöön. Myös myyntitilausliittymä oli saatavilla ja Lemonsoftin kanssa nämä saatiin nopeasti käyttöön. ”Lemonsoftin kanssa olemme löytäneet valmiit ratkaisut, jotka pääkäyttäjä voi itse ottaa käyttöön. Järjestelmä ohjaa tarpeeksi toimintaa mutta on riittävän joustava oikeissa paikoissa. Järjestelmä taipuu käyttäjän tarpeisiin, eikä päinvastoin.” Toimitukset pyörivät jatkuvasti ympäri vuorokauden, ja laskutus voidaan hoitaa automaattisesti heti kun toimitus lähtee terminaalista.

”SaaS-malli on toiminut hyvin ja se palvelee liiketoimintaa; toiminta on jatkuvaa ympäri vuorokauden, ympäri Suomea, ja järjestelmän ylläpitäminen hoidetaan puolestamme eikä se vaadi meiltä resursseja”, Mikael Bergendahl toteaa. Käyttövarmuus ja ympärivuorokautinen toiminta ovat tärkeitä, sillä Schwenk Suomen tehtävänä on toimittaa Suomen betoniteollisuudelle sementtiä oikea-aikaisesti, mikä on erityisen tärkeää aikoina jolloin toimitusvarmuus monella alalla on kärsinyt. Sementti on rakentamiselle välttämätön raaka-aine, jota ilman rakentaminen pysähtyy. Lemonsoft osaltaan tukee tätä toimitusvarmuutta.

Lemonsoft tukee SCHWENK Suomen liiketoimintamallia myös siten, että raportoiminen on nopeaa ja vaivatonta. Konsernille toiminnasta raportoidaan kuukausittain: Lemonsoftin ollessa käytössä kuukauden päättäminen kestää vain neljä tuntia: kun luvut ovat valmiina, toiminta voi jatkua.  Tilinpäätöskin syntyy päivässä. Monen eri järjestelmän sijaan kaikki toiminnot ovat yhdessä järjestelmässä. Schwenk Suomi Oy:llä on käytössä lähes kaikki Lemonsoftin tuotteet lukuunottamatta tuotantoa ja CRM:ää.

Parasta Lemonsoftissa on ollut järjestelmän käytön helppous. SCHWENK Suomi Oy on pieni organisaaatio, jossa isoa liiketoimintaa pyöritetään pienellä porukalla. Tällöin järjestelmältä vaaditaan ketteryyttä. Lemonsoft soveltuu hyvin liiketoimintamalliin. Pelkästään järjestelmän pyörittämiseen ei ole haluttu kiinnittää resursseja.

Mikael Bergendahl kertoo, että Lemonsoft kuuntelee asiakkaitaan, ja pyydettyjä parannuksia on tehty. Lähes kaikki tarvittava on kuitenkin ollut jo valmiina käyttöönotettavaksi; vain joitakin raportteja on lisätty käyttöönoton jälkeen. ”Suomenkielisen kotimaisen tuen saatavuus tarvittaessa on ollut tärkeää. Lain vaatimat muutokset päivittyvät järjestelmään automaattisesti ilman pääkäyttäjän työpanosta.”

schwenk logo

SCHWENK Suomi Oy lyhyesti:

  • Sementin maahantuoja ja jakelija
  • Embra Oy liittyi 2019 SCHWENK-konserniin, joka on rakennustuotteiden valmistaja, perustettu 1847
  • SCHWENKillä on terminaalit Naantalissa, Loviisassa ja Joensuussa
  • Lue lisää: http://www.schwenk.fi


Oletko hankkimassa ensimmäistä toiminnanohjausjärjestelmää? Kenties vaihtamassa vanhaa uuteen ja ehompaan?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Ota yhteyttä

« takaisin lemon news etusivulle

Lemonsoft

Tilaa uutiskirje!