Lemonsoft kokemuksia: RKM Groupin asiakastarina

Julkaistu: 15.11.2022

Aiheet: . Asiakastarinat

Lemonsoft tuo yritykselle henkilöstösäästöjä

Ennen Lemonsoftia RKM Groupilla oli käytössään toinen toiminnanohjausjärjestelmä, jonka lisäksi yrityksen taloushallintoa hoidettiin tilitoimiston omalla ohjelmalla. Yrityksessä heräsi kuitenkin halu kehittää laskutusta jouhevammaksi sekä päästä eroon manuaalisista käsisyötöistä eri ohjelmien välillä. Vuonna 2018 RKM Group valitsi uudeksi ohjelmistokumppanikseen Lemonsoftin.

— Sittemmin olemme käyttäneet ainoastaan Lemonsoftia niin henkilöstö-, projektin- kuin taloushallintaankin. Teemme käytännössä kaiken sieltä. Lemonsoftin käyttöönoton myötä yrityksemme laskutus helpottui ja paljon turhaa manuaalista työtä jäi pois. On valtava etu, kun ei tarvitse hyppiä järjestelmästä toiseen, kertoo RKM Groupin hallintojohtaja Pia Penttilä.

YRITYKSEN KEHITTÄMISEN JA JOHTAMISEN VÄLINE

Penttilän mukaan Lemonsoft on selkeyttänyt yrityksen liiketoimintaa kaikin puolin. Kun tietoja ei tarvitse siirtää paikasta toiseen, henkilöstökulut pienenevät. Samalla Lemonsoft toimii yrityksen kehittämisen sekä johtamisen välineenä.

— Johtamistyötä helpottaa, kun kokonaisuuden näkee yhdestä ja samasta järjestelmästä koko ajan. Lisäksi henkilöstö voi itse leimata itsensä puhelimella sisään työajanseurantaan missä tahansa, joten esimiesten ei tarvitse käyttää aikaa erilaisten lippulappujen tutkimiseen. Palkanlaskentaankin tiedot menevät suoraan – talouspäällikkömme onkin erityisen tyytyväinen Lemonsoftiin.

Penttilän mukaan Lemonsoftin tyytyväisiä käyttäjiä ovat talouspäällikön lisäksi erityisesti uudet työntekijät.

— Moni uusi työntekijä on kommentoinut, että kyllä Lemonsoft vaan on todella hyvä.

 

LEMONSOFT PITÄÄ JOHDON KIINNI YRITYKSEN LUVUISSA JA KOKONAISKUVASSA

Penttilä itse korostaa Lemonsoftin monipuolisuutta ja kokonaisvaltaisuutta. Lemonsoftin kanssa vaihtoehtoja on monia – esimerkiksi taloushallintoa voi hoitaa itse, tai joko osittain tai kokonaan Lemonsoftin kumppanitilitoimistoa hyödyntämällä. Erilaisten ohjelmien yhteen saattaminen veisi yritykseltä niin aikaa kuin rahaakin, joten on lyömätön etu, että eri toiminnot löytyvät yhdestä ohjelmistosta.

— Lisäksi on paljon pienempiä toimintoja, jotka helpottavat yritystoimintaa. Esimerkiksi tarjoukset voidaan Lemonsoftissa kääntää suoraan laskuiksi. Kun tällaisia pieniä palasia on useita, niiden vaikutus oikeasti tuntuu päivittäisessä työskentelyssä.

Yksittäisten toimintojen lisäksi Penttilä nostaa esiin Lemonsoftin kokonaisvaltaisen vaikutuksen yritystoimintaan. Lemonsoftia käyttämällä yrityksen johto pysyy paremmin kärryillä yrityksen luvuista sekä koko kokonaiskuvasta. Tämä on Penttilän mukaan erityisesti pk-yrityksille elintärkeä hyöty.

— Olemme tyytyväisiä yhteistyöhömme. Alamme vaatii jatkuvaa kehitystyötä, ja käyttämiemme ohjelmistojen on vastattava tähän kehitykseen. Lemonsoft on osoittautunut meidän tarpeitamme vastaavaksi kumppaniksi.

 

1611557897636

RKM Group on kiinteistöjen tutkimus- ja vahinkokartoitustöitä sekä monipuolisia erikoissaneeraustöitä tekevä yritys. Hyvinkäällä vuonna 2004 perustetun yrityksen asiakkaisiin lukeutuvat vakuutusyhtiöt, isännöitsijät sekä rakennusliikkeet. Vuonna 2021 RKM Groupin liikevaihto oli 12,8 milj. €. Yritys työllistää lähes 100 henkilöä. rkmgroup.fi