Lemonsoft kokemuksia: Several Oy asiakastarina

Julkaistu: 25.06.2024

Aiheet: . Asiakastarinat

Lemonsoft auttaa Severalia pysymään ajan tasalla kiireisellä alalla

Koneita maahantuova sekä varaosa- ja huoltopalveluita tarjoava Several Oy on käyttänyt Lemonsoftin toiminnanohjausjärjestelmää vuodesta 2013. Pilvipohjaisena alustaratkaisuna toteutettuun järjestelmään kuuluu taloushallinnon, myynnin ja oston toimintojen lisäksi varastonhallinta, jota Several käyttää myös LemonWMS-mobiilisovelluksella. Vuosien mittaan Lemonsoft on mukautunut yrityksen tarpeisiin ja kehitykseen joustavuudellaan ja räätälöitävyydellään.

Luotettava data ja toimivuus turvaavat asiakkaiden toiminnan

Kun uutta järjestelmätoimittajaa alettiin vuonna 2013 kartoittaa, Severalin tavoitteet olivat selkeät: tähtäimessä oli tietoturvallinen ohjelmisto, jossa talouden seuranta olisi luotettavaa, ja joka olisi käyttäjäystävällinen ja fiksusti toteutettu. Avainasemassa olivat myös sujuvuus ja tietojen oikeellisuus: Severalin asiakaskunta koostuu eri kokoisista ja eri aloilla toimivista asiakkaista, jotka odottavat täsmällistä palvelua. Koneiden, huoltojen ja varaosien on järjestyttävä odotetusti, jotta asiakkaiden töiden jatkuvuus on turvattu. 

”Tällä alalla on aina kiire ja asioiden on järjestyttävä heti. Edellinen järjestelmämme oli epäselvä, joten käyttäjäystävällisyys oli meille tärkeä kriteeri. Toivoimme myös toimivaa varasto- ja logistiikkapuolta: joissain järjestelmissä nämä toiminnot saattavat olla hyvinkin heikoilla, eikä kaikissa ole edes varastokirjanpitoa. Kiireisellä alalla ajan tasalla pysymiseksi on tärkeää, että yrityksellä on käytössään hyvät liiketoiminnan työkalut”, kertoo toimistoassistentti Henry Aittokoski.

Severalilla oli herännyt tarve myös vuosi-inventaarioidensa helpottamisesta. Severalilla kuuluu varastonhallintaan noin 240 000 nimikettä, joista noin 20 000 kiertää aktiivisesti. Inventaariot olivat monivaiheinen prosessi, jossa tiedot siirrettiin Exceliin järjesteltäviksi ja lopulta samaa reittiä pitkin takaisin järjestelmään. Prosessi oli paitsi aikaa vievä ja työläs, myös virhealtis: manuaalisissa työvaiheissa sattui ymmärrettävästi inhimillisiä virheitä, jotka johtivat vääriin varastosaldoihin.

Pilvipohjainen alustaratkaisu ja LemonWMS – Lemonsoft taipuu moniin käyttötapoihin

Severalin uudeksi toiminnanohjausjärjestelmäksi valikoitui Lemonsoft. Valinnassa korostuivat etenkin luotettava taloushallinnon data sekä helppokäyttöisyys. Severalin Lemonsoft-järjestelmä on toteutettu pilvipohjaisena alustaratkaisuna, joka on tietoturvallinen, huoleton ja yrityksen toiminnan mukana kehittyvä vaihtoehto.

”Teimme päätöksen pilvipohjaisuudesta tietoturvan takia. Nyt voimme käyttää ohjelmaa helposti kotoakin käsin. Samalla meillä on yksi stressinaihe vähemmän, kun päivityksistä ei tarvitse enää pitää itse huolta. On hyvä, että järjestelmä on taipuvainen uusiin käyttötapoihin”, kertoo toimitusjohtaja Patrik Wegelius.

Severalin työläitä vuosi-inventaariota helpotettiin varastonhallinnan mobiilisovellus LemonWMS:llä. Wegelius toteaa, että sovellus on sujuvoittanut paitsi inventaarioita, myös henkilöstön jokapäiväistä työskentelyä.

”WMS-mobiilisovelluksella saamme luettua tuotteen suoraan hyllystä, joten turhat välivaiheet ovat poistuneet. Henkilöstömme on sittemmin alkanut käyttää sovellusta myös jokapäiväisessä työssään: tuotteiden hyllyttäminen ja hakeminen onnistuu suoraan puhelimella tai tabletilla ilman, että pitää ensin kävellä omalle työpisteelleen.”

Yleisellä tasolla Wegelius on Lemonsoftissa tyytyväisin siihen, että järjestelmä on onnistuneesti palvellut heidän tarpeitaan jo yli vuosikymmenen. Hän kokee, että Lemonsoftilla on aitoa halua auttaa asiakkaitaan eteenpäin, mutta myös kehittyä itse yrityksenä.

”Jos vertaan edelliseen ohjelmaamme, olemme päässeet Lemonsoftin kanssa aika pitkälle. Lemonsoft kasvaa koko ajan muun muassa yritysostojen myötä, joten näemme tulevaisuudessakin paljon potentiaalia. Olemme esimerkiksi tällä hetkellä kiinnostuneita räätälöidyistä huoltotoiminnoista, jota lähdemme mielellämme Lemonsoftin kanssa edistämään.”

severallogofb-5-1

Several Oy on vuonna 1993 perustettu konealan maahantuoja, jonka tuotevalikoimaan kuuluu mm. maanrakennus-, ympäristö- ja jätekäsittelyalojen koneita sekä timanttityökaluja. Yritys tarjoaa myös varaosa- ja huoltopalvelua. Several työllistää yhdeksän henkilöä ja sen toimipiste sijaitsee Helsingissä. https://several.fi/