Lemonsoft kokemuksia: Starline Valves asiakastarina

Julkaistu: 25.06.2024

Aiheet: . Asiakastarinat

Lemonsoftin ERP palvelee Starline Valvesia jokaisessa työvaiheessa

Starline Valves valitsi Lemonsoftin toiminnanohjausjärjestelmäkseen vuonna 2012. Sittemmin yritys on ottanut vaihe vaiheelta käyttöön lähes kaikki järjestelmän toiminnot. Vuosien varrella Starline Valves ei ole joutunut mukauttamaan omaa toimintaansa järjestelmään sopivaksi, vaan järjestelmä on mukautunut yrityksen toimintaan. Nyt Lemonsoftin ERP on Starline Valvesin liiketoiminnan päätyökalu, joka palvelee yritystä jokaisessa työvaiheessa.

Tavoitteena liiketoiminnan kokonaisuuden hallinta yhdellä järjestelmällä

starline valves-1Toimitusjohtaja Lalli Jäppisen mukaan Starline Valvesilla oli ennen Lemonsoftia käytössään vanhanaikainen järjestelmä, jonka tarjoama data ei vastannut yrityksen liiketoiminnan ja sen kehittämisen tarpeita. 

”Emme saaneet järjestelmästä sellaista dataa, kuin halusimme. Tarvitsimme parempaa raportointia ja parempaa tietoa.”

Kattavamman raportoinnin ohella Starline Valvesille oli tärkeää, että koko liiketoiminnan kokonaisuutta voisi hallita yhdellä järjestelmällä. Starline Valvesin tulee vastata mm. energia- ja kemianteollisuuden aloilla toimivien asiakkaidensa tarpeisiin nopeastikin noin 20 000 venttiilin varastostaan. Hyvä saatavuus on yksi yrityksen pääperiaatteista, minkä vuoksi toimintaa tulee voida hallita saumattomasti.

Uuteen järjestelmään mukautuakseen Starline Vales ei halunnut tehdä omissa ydintoiminnoissaan aikaa vieviä ja työläitä muutoksia, vaan olennaista oli, että uusi järjestelmä mukautuu yrityksen toimintaan. Starline Valvesin periaatteena on, että liiketoimintaan vaikuttavat uudistukset tehdään huolellisesti ja harkiten – siksi yritys halusi ohjelman, joka voitaisiin ottaa käyttöön toiminto kerrallaan.

Lemonsoftin LemonBI ratkaisi kattavan raportoinnin tarpeen

Kilpailutuksen päätteeksi Starline Valves päätyi Lemonsoftin toiminnanohjausjärjestelmään, jolla yrityksen toimintoja hallitaan yhdellä ja samalla järjestelmällä. Kattavan raportoinnin tarve ratkaistiin LemonBI -liiketoimintatiedon hallintatyökalulla, joka parantaa liiketoiminnan tehokkuutta niin asiakkuudenhallinnan, projektinhallinnan, tuotannon, materiaalihallinnan kuin taloushallinnonkin osalta. Starline Valvesin toiveiden mukaisesti ja muista järjestelmistä erottuen Lemonsoft mukautui yrityksen toimintaan. Starline Valves myös saattoi ottaa Lemonsoftin käyttöön periaatteidensa mukaisesti pala palalta.

”Käyttöönoton jälkeen opimme lisää matkan varrella ja tunnistimme ne ominaisuudet, joita jatkossa tarvitsemme. Huomasimme, että Lemonsoft on kokonaisuus, joka palvelee meitä jokaisessa työvaiheessa.”

Tällä hetkellä Starline Valvesilla on käytössään lähes kaikki Lemonsoftin toiminnot, ja kehitystarpeisiin pureudutaan asiakkuuspäällikön kanssa kahdesti vuodessa. Jäppisen mukaan kotimaisen järjestelmätoimittajan kanssa toimiminen on mutkatonta – hän kiittelee erityisesti Lemonsoftin hyvää asiakaspalvelua ja kehityshalukkuutta.

”Koemme, että kotimaisella toimijalla on halukkuutta aidosti palvella meidän kokoistamme yritystä ja selkeää kiinnostusta kehittää omaa tuotettaan. He myös huomioivat meidän toiveemme järjestelmän suhteen, esimerkiksi tuotteiden rakenteiden hallinnan kehittämisen osalta. Tuntuu, että meitä oikeasti kuunnellaan, ja että teemme tätä hommaa Lemonsoftin kanssa yhdessä.”
starline_logo-300x114

Starline Valves on vuonna 1994 perustettu yritys, joka maahantuo, varastoi ja toimittaa asiakkailleen eurooppalaisia prosessiventtiileitä ja pneumaattisia käyttölaitteita. Yrityksen pääkonttori ja varasto sijaitsevat Vantaalla, muut toimipisteet Oulussa, Porissa, Sastamalassa ja Lappeenrannassa. Starline Valves työllistää 15 henkilöä, ja sen liikevaihto on yli 10 miljoonaa euroa. https://starline.fi/