Vaihde: 010 328 1000

Service Desk: 010 328 1010

Lemonsoft kokemuksia: Sihy-yhtiöt asiakastarina

Julkaistu: 18.06.2020

Aiheet: . Asiakastarinat

« takaisin lemonnews etusivulle

Lemonsoft

Tilaa uutiskirje!

”Lemonsoftin arvokkain sovellus liiketoiminnan johtamisen kannalta on ilman muuta Johdon työkalut"

Kauko Mannerjärvi, Senior Advisor, Finance, Sihy Oy / Sihy Installations Oy.

Kauko Mannerjärvi on toiminut useissa yrityksissä palkkajohtajana, yrittäjäomistajana tai talouden neuvonantajana. Aikanaan hän toimi talousjohtajana pörssiyhtiössä. Viime aikoina Mannerjärvi on osallistunut useisiin raportoinnin ja talouden kehittämisprojekteihin, joissa kaikissa Lemonsoft on ollut työkaluna. Näistä yksi on Sihy Oy ja Sihy Installations Oy.

Sihy Oy ja sen sisaryhtiö Sihy Installations Oy tuottavat teollisuudelle esivalmistettuja putkisto-ja teräsrakenneratkaisuja. Yhtiöiden erityisosaamisena ovat etenkin laivanrakennuksen sekä prosessi- ja kemianteollisuuden esivalmistetut putkistot, painelaitteet ja niiden asennukset. Putkistot valmistetaan omalla konepajalla Raisiossa. Yhtiöiden palveluksessa työskentelee yli 70 henkilöä, ja pandemiasta huolimatta yhtiöt ovat kyenneet palkkaamaan lisää henkilökuntaa kevään 2020 aikana.

Sihy-yhtiöissä Lemonsoft otettiin käyttöön syksyllä 2019. Järjestelmän valinnassa painotettiin erityisesti järjestelmän rajapintojen toimivuutta, kun samaan aikaan yhtiöt investoivat tuotannon digitalisoimiseen. Sihyssä on kehitetty esivalmistuksen tuotannonohjausjärjestemä PipeCloud, joka hyödyntää suunnittelijoiden datan, yhdistää sen materiaalidataan, niputtaa työt sekä räätälöi ohjelmat työstökoneille ja työmääräimille eri työvaiheisiin.

Rajapintojen lisäksi Lemonsoftin valintaan vaikuttivat myös järjestelmän monipuoliset seurantakohteet, projektien hallinta sekä yritysjohdon työkalut, joiden katsottiin soveltuvan hyvin yhtiön tarpeisiin.

Lemonsoftin käyttöönoton jälkeen Sihy-yhtiöissä on panostetttu henkilökunnan koulutukseen sekä järjestelmän käytön laajentamiseen kevään 2020 aikana, joiden ansiosta järjestelmä on alkanut tuottamaan merkittävää lisäarvoa yhtiön johtamiseen. Lemonsoftin Turun toimipisteen sovellusasiantuntijat ovat hoitaneet täsmäkoulutuksia Teamsin kautta, poikkeuksellisesti etäkoulutuksina, vallitsevien poikkeustilaolosuhteiden takia.

”Johtamisen kannalta erityisen tärkeää on kyetä rakentamaan liiketoimintaan sopiva suunnittelu- ja seurantajärjestelmä, ja siihen Lemonsoft on tarjonnut erinomaiset mahdollisuudet”,  Kauko Mannerjärvi toteaa. Liiketoiminta-alue-,  kustannuspaikka- ja projektirakenteet on muokattu yhtiölle sopiviksi ja sitä kautta yhtiöiden tulos- ja kannattavuusseuranta on parantunut. Aiemmin pelkästään yhtiötason tulosraportointi on viety LTA-, KP- ja projektitasoille.

Projektihallinta-ohjelmasta on otettu Sihy-yhtiöissä käyttöön lähinnä projektien kassavirtaseuranta, kun itse projektien suunnittelu ja hallinta hoidetaan yhtiössä PipeCloud-sovelluksella. PipeCloudista siirretään Lemonsoftiin mm. tuotteiden myyntikatetiedot jo myyntitilausvaiheessa, mikä puolestaan tehostaa merkittävästi projektien tulossuunnittelua ja samalla yhtiöiden kassavirtasuunnittelua. Lemonsoftin ja PipeCloudin toimintojen integroinnissa nähdäänkin yhtiöissä merkittäviä kehitysmahdollisuuksia jatkossa. 

”Projektihallinnnan kassavirtaseuranta tuottaa erinomaista tietoa myös yhtiön rahoitus-suunnitteluun. Pitkäkestoisissa hankkeissa on tärkeää suunnitella tulevien maksupostien ajoitukset kattamaan projekteihin sitoutuvia kustannuksia”, Mannerjärvi kertoo. ”Tässä Lemonsoft on erityisen hyvä, kun kassavirtaa voidaan tarkastella myös aikaulottuvuuden mukaan.”

Mannerjärvi jatkaa: ”Lemonsoftin arvokkain sovellus liiketoiminnan johtamisen kannalta on ilman muuta Johdon työkalut. Näin korona-aikana etenkin ”pyhän kolminaisuuden” seuraaminen on päivittäistä: myyntisaamiset, ostovelat ja rahavarat.  Sillä saa erittäin nopean kuvan yhtiön lyhyen tähtäimen rahoitustilanteesta, ja on siten tärkeä työkalu johdolle.”

Toisaalta myynnin mittareilla kyetään seuraamaan LTA- ja projektikohtaisen myynnin kehittymistä budjettiin verrattuna, mikä puolestaan antaa signaaleja myös rahoituksen suunnitteluun pidemmällä aikavälillä. Yhtenä keskeisenä tavoitteena on Sihy-yhtiöissä siirtää LTA- ja projektimyyntien myyntikatteet PipeCloudista (asiakkaittain) Johdon työkalujen myynnin mittareihin.

”Johdon työkalupakista ei pidä unohtaa Kassavirta- eikä Tuloslaskelma/Tase -raportteja”, Kauko Mannerjärvi lisää vielä. ”Nämä ovat hyviä välineitä talouden johtamisessa ja suunnittelussa.”

sihy_logo

 

 

Sihy Oy ja Sihy Installations Oy lyhyesti:

- teollisuudelle esivalmistetut putkisto-ja teräsrakenneratkaisut asennuksineen

- perustettu 2008

- kotipaikka Naantali (Raisio), henkilöstöä (2019) yhteensä 70 mukaan lukien alihankkijat

- liikevaihto 2019 yhteensä 10M€

-Lue lisää: https://www.sihy.fi/Oletko hankkimassa ensimmäistä toiminnanohjausjärjestelmää? Kenties vaihtamassa vanhaa uuteen ja ehompaan?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Ota yhteyttä

« takaisin lemon news etusivulle

Lemonsoft

Tilaa uutiskirje!