Miten tarjouslaskentaohjelmisto auttaa laskijaa?

Julkaistu: 07.03.2023

Aiheet: Blogi . Resurssien- ja projektinhallinta

« takaisin lemonnews etusivulle

Sami Eromäki

Sami Eromäki

Toimin Lemonsoftilla rakentamisen ja projektiliiketoiminnan toimialajohtajana. Asiakaskeskeisyys, läpinäkyvyys ja luottamus ovat keskeiset arvot jotka näkyvät työpäivissäni. Entisenä yrittäjänä koen tärkeäksi olla helpottamassa ja edesauttamassa asiakkaidemme liiketoimintaa. Vapaa-aika kuluu perheen ja perinnerakentamisen parissa.

Myynnin tehtävä organisaatiossa on lähes poikkeuksetta tärkein yksittäinen toiminto. Ilman myyjiä organisaatiot käytännössä vain odottaisivat aktiivisesti uusia asiakkaita. Harmillisesti myyjien ammattia arvostetaan melko vähän. Myyjien työ on haastavaa, mutta todella palkitsevaa. Asiakkaalta saavutettu luottamus ja sen kautta saatu kauppa ovat työn parhaita puolia. 

Myyjien ammattikuntaa etenkin B2B-puolella kannattaa ajatella asiakkaan ostokonsulttina. Parhaimmillaan myyjä pystyy ohjaamaan asiakasta ratkaisuun, joka sopii kokonaisuuteen sekä asiakkaan tarpeisiin. 

Myyjän yksi tärkeimmistä työvälineistä on tarjouslaskentaohjelmisto. Perinteisesti, etenkin rakennuspuolella, tarjouslaskijan ammatti on vaativa. Täytyy oikeasti osata sitä rakentamista ja tuntea toimintatavat sekä ratkaisumallit. Vai pitääkö? 

Talosoftan Tarjouslaskentaohjelmisto voi parhaimmillaan madaltaa tätä osaamistarvetta. Ohjelmiston taustalle teidän tarjoamanne parhaat osaajat ovat tehneet tarjouslaskennan laskentakaavat. Kun tausta on kunnossa, voi tarjouksen tehdä ilman huipputason tuntemusta yksityiskohdista. 

Hyvä tarjouslaskentaohjelmisto ja aktiivinen myyjä ehtivät tekemään huomattavasti enemmän kauppaa kuin perinteistä kaavaa noudattava tarjouslaskennan asiantuntija. Hyvä tarjouslaskentaohjelmisto tehostaa myös koko organisaation toimintaa. Myyjä pystyy itse tekemään muutoksia tarjoukselle ja antamaan asiakkaalle yksityiskohtaisen tiedon tarjouksen sisällöstä. 

Millainen on hyvä tarjouslaskentaohjelmisto? 

 • Luotettava
  Minun pitää itse uskoa, että myyn asiakkaalle oikeaan hintaan. Tarjouslaskennan pitää olla myös riittävän tarkka, jotta hintamuutokset ovat minulle ja asiakkailleni ymmärrettäviä sekä perusteltavissa. 
 • Nopea 
  Minun on laskettava kuukaudessa noin 15 tarjousta, jotta saan vähintään kolme kauppaa kuukaudessa. Tämän lisäksi joudun tyypillisesti laskemaan useita erilaisia sisältöjä asiakkaalle ja räätälöimään tarjoustani asiakkaan tarpeiden mukaan tarjouskilpailun edetessä.
   
 • Versionhallinta
  Nopeuden lisäksi tarvitsen versiohallintaa ja muutosten hallintaa. Minun täytyy pystyä näkemään ja kertomaan asiakkaalleni miksi hinta muuttui muutoksessa. Haluan myös nähdä askelmat, miten päädyin tulokseen, jotta pääsen tarvittaessa tilanteeseen ennen muutosta. 
   
 • Älykäs
  Koska myyjällä ei ole välttämättä rakennusinsinöörin koulutusta, hän ei osaa määritellä erikoisrakenteita, kantavuuksia, palkkien ja pilareiden dimensioita tai muita yksityiskohtia. Tarjouslaskentaohjelma laskee taustalla nämä kaikki, nopeuttaen työtä ja tehden laskennasta konsistentin. Kun myyjän itse tekemät ratkaisut vähenevät, ovat tarjouslaskennan tulokset tasalaatuisempia ja ohjelmaa pystytään kehittämään tehokkaammin. 
 • Myyvä
  Hinnan lisäksi tarjouslaskentaohjelmisto tuottaa ulkoasullisesti myyvän tarjouksen ja halutun laajuisen toimitussisällön. Toimitussisällön pitää olla tarkka, jotta se kertoo selväsanaisesti tarjouslaskennan laskemat tuotteet. Toimitussisällön pitää olla myös asioita rajaava, jotta asiakas ymmärtää mitä tarjous ei sisällä. 

Talosoftan Tarjouslaskenta osaa tämän. Osaavia myyjiä on helpompi löytää kuin rakennusalan asiantuntijoita, jotka haluavat toimia myynnissä. 

Kiinnostuitko? Lue lisää Talosoftasta verkkosivuiltamme tai varaa aika etäesittelyyn sähköpostitse!

Sami Eromäki
Toimialajohtaja
sami.eromaki@lemonsoft.fi

« takaisin lemon news etusivulle

Sami Eromäki

Sami Eromäki

Toimin Lemonsoftilla rakentamisen ja projektiliiketoiminnan toimialajohtajana. Asiakaskeskeisyys, läpinäkyvyys ja luottamus ovat keskeiset arvot jotka näkyvät työpäivissäni. Entisenä yrittäjänä koen tärkeäksi olla helpottamassa ja edesauttamassa asiakkaidemme liiketoimintaa. Vapaa-aika kuluu perheen ja perinnerakentamisen parissa.