Opi uutta: Ota LemonOnline käyttöösi

Julkaistu: 20.02.2024

Aiheet: . Opi uutta

LemonOnline on selainkäyttöinen toiminnanohjausjärjestelmä (ERP), jota voit käyttää Lemonsoftin rinnalla. Tietokanta ja bisneslogiikka ovat yhteisiä, joten kaikki tiedot toimivat molemmissa samalla tavalla. LemonOnlinen käytöstä ei tule yrityksellesi lisäkustannuksia, koska ohjelman käyttöoikeus kuuluu käyttäjän ohjelmapakettiin. 

Lue LemonOnlinen eduista »

Ostotilaus

Kuva: LemonOnlinen ostotilauksen syöttö

 

Näin otat LemonOnlinen käyttöösi

Jos käytät Lemonsoftin Alustapalvelua, LemonOnlinen käyttöönotto on helppoa. LemonOnline on asennettu valmiiksi ja riittää, että annat käyttäjille käyttöoikeudet ja ohjelman kirjautumisosoitteen. Kirjautumistunnukset ovat samat kuin Lemonsoftiin kirjautuessa.

1. Anna käyttäjälle käyttöoikeus  

Navigoi käyttäjähallintaan (https://um.lemonsoft.eu/ ). Valitse yritys ja sen jälkeen käyttäjä, jolle haluat antaa oikeuksia. Siirry Käyttäjän muokkaus -toiminnossa viimeiselle sivulle Käyttäjän yleiskatsaus ja käyttöoikeudet kohdasta Muokkaa. 

Kuva, joka sisältää kohteen teksti, kuvakaappaus, Fontti, numer
Kuvaus luotu automaattisesti 
Lisenssi
Kuva: Käyttöoikeuksien muokkaus

Näet listassa sekä Lemonsoft- että LemonOnline-lisenssejä. Tunnistat LemonOnline-lisenssit siitä, että ne alkavat O-kirjaimella. LemonOnlinen lisenssi antaa käyttöoikeuden myös Lemonsoftiin ja tulevaisuudessa W-alkuiset lisenssit poistuvatkin tästä listasta. 

Kuvassa on esimerkkinä Asiakkuudenhallinta. WCRM-lisenssi antaa käyttöoikeuden Lemonsoftiin ja OCRM LemonOnlineen. Valitse käyttäjälle ne LemonOnline-lisenssit, jotka annat hänen käyttöönsä. Tyypillisesti käyttäjälle annetaan samat oikeudet kuin Lemonsoftiin. 

Tallenna muutokset lopuksi. Käyttäjä saa uudet lisenssit käyttöönsä, kun hän kirjautuu ulos ja uudelleen sisään. 

Käyttäjähallinnan ohjeet löydät tästä https://lemondoc.atlassian.net/wiki/spaces/KYTTJHALLI/overview  

2. Kerro käyttäjälle verkkosivuosoite, josta hän pääsee LemonOnlineen 

Suurimmalla osalla Lemonsoftin Alustapalveluiden asiakkaista LemonOnlinen verkkosivuosoite on https://online.lemonsoft.eu  

Voit tarkistaa, onko oman ympäristösi LemonOnline eri osoitteessa. Mene Käyttäjähallintaan ja valitse Ympäristön hallinta ja sieltä Palveluiden osoitteet. 


Ymparisto

Kuva: Ympäristön tiedot: Palveluiden osoitteet

Mikäli kohdan LemonOnline osoite on tyhjä, osoite on oletus eli https://online.lemonsoft.eu  

3. Kouluta käyttäjät 

LemonOnline on moneen tehtävään helppokäyttöisempi kuin Lemonsoft. Esimerkiksi hyväksynnät on mielekkäämpi hoitaa LemonOnlinella, jolloin toiminto on käytettävissä myös mobiilisti. Myös tuotannon suorittavan tason toiminnot toimivat hienosti esimerkiksi tableteilla. 

LemonOnlinen ohjeet löydät tästä »

Tarjoamme mielellämme koulutusta LemonOnlinen käytössä ja voit tehdä koulutuksesta pyynnön tukipyyntölomakkeella Service Deskiin, tai keskustella aiheesta verkkosivujemme Chatin kanssa.

Näin otat LemonOnlinen käyttöösi paikallisasennuksissa (OnPremises)

Paikallisasennuksissa käyttöönotto menee kuten yllä, mutta jos LemonOnline ei vielä ole käytössä, sitä ei todennäköisesti ole vielä paikallisesti asennettu. LemonOnline tulee siis ensin asentaa, jonka jälkeen voit toimia ylläolevan ohjeen mukaisesti. 

Katso paikallisen Lemonsoftin asennusohjeet »