Tilitoimiston ohjelmisto-osaaminen tuo lisäarvoa

Julkaistu: 01.12.2020

Aiheet: Blogi . Talous / HR

« takaisin lemonnews etusivulle

Lea Sinivaara

Lea Sinivaara

Olen toiminut yli 30 vuoden ajan yritysten operatiivisen taloushallinnon asiantuntijana eri toimialoilla. Omaa osaamistani olen ylläpitänyt kouluttautumalla koko työurani ajan ja viimeisempinä olen suorittanut yritysjohdon erikoisammattitutkinnon ja KLT-tutkinnon. Nykyään toimin TietoAkselissa palvelupäällikkönä.

kaaviot-1Yrityksen johtaminen helpottuu huomattavasti, kun oikeaa ja ajantasaista tietoa saa taloushallinnon järjestelmistä reaaliaikaisesti. Tämä toteutuu useimmissa järjestelmissä ainakin myyntisaatavien ja ostovelkojen osalta. Teollista toimintaa harjoittavat tai erillistä toiminnanohjausjärjestelmää käyttävät tarvitsevat kuitenkin tuekseen laajempia ohjelmistokokonaisuuksia tai integraatioita ohjelmistojen välille.

Automaattiset integraatiot järjestelmien välillä ovat usein toimivia, mutta niissä tieto kulkee yleensä vain yhteen suuntaan. Tämä tuo haasteita tekemiseen. Jos ostolaskut käsitellään taloushallintojärjestelmässä, niin miten tieto saadaan siirtymään projektiseurantaan, joka yleensä toteutetaan toiminnanohjausjärjestelmässä?

Tällöin ratkaisuna on esimerkiksi Lemonsoftin kaltainen järjestelmä, joka kattaa sekä toiminnanohjauksen että taloushallinnon tarpeet. Tieto siirtyy yhden ohjelmiston sisällä eri moduuleista toiseen vaivattomasti ja on käytettävissä sekä projektiseurannassa että kirjanpidossa.

Vaativat ohjelmistotarpeet ovat tilitoimiston näytön paikka

Ohjelmistokokonaisuuden hallinta, tiedonkulun hahmottaminen ohjelmiston eri osioiden välillä ja johdon raportoinnin kehittäminen ovat perusasioita, joista jokaisen tilitoimiston pitäisi olla kiinnostunut. Hyvällä yhteistyöllä taloushallintokumppani ja ohjelmistotoimittaja yhdessä voivat tuottaa asiakkaalle merkittävää lisäarvoa kuten laadukasta yrityskohtaista raportointia, tunnuslukuseurantaa ja skenaarioiden laskentaa.

TietoAkseli on Lemonsoftin tilitoimistokumppani ja olemme panostaneet järjestelmään kokonaisuudessaan. Näemme hyvin tärkeänä sen, että meillä on useita Lemonsoftia taitavia asiantuntijoita sekä asiantuntemusta asiakkaan toiminnasta ja toimialan erityispiirteistä. Lemonsoftilla toimintamme on myös asiakkaille täysin läpinäkyvää ja jokaiseen tositteeseen pääsee porautumaan helposti.

Automaattiset lisäintegraatiot verkkokauppa-alustaan, kuten Lemonsoftin omaan Lemonshopiin luovat mahdollisuuksia laajentaa yrityksen myynnillistä toimintaa vaikkapa ulkomaille, mutta samalla nekin vaativat tilitoimistolta vankkaa verotuksellista osaamista sekä kirjanpidollista asiantuntijuutta verkkokaupan myynnin seurannassa ja raportoinnissa.

Toimivatko taloushallintosi ja järjestelmäsi jo hyvin yhteen?

Jos haluat keskustella taloushallintosi ja järjestelmiesi yhteensopivuudesta ja tehokkaasta toiminnasta lisää, haastattele nettisurffailun lisäksi yrittäjäystäviäsi ja käänny osaavan tilitoimistopalveluita tuottavan tahon puoleen.

Ohjelmistojen tilitoimistokumppaneilla on paras näkemys ja osaaminen taloushallintopalveluiden synkronoinnista järjestelmään. Tutustu Lemonsoftin ja TietoAkselin yhteisen asiakkaan R-tason tarinaan ja ole meihin rohkeasti yhteydessä!

Kirjoittaja Lea Sinivaara työskentelee palvelupäällikkönä taloushallinnon asiantuntijayrityksessä TietoAkselissa, joka on Lemonsoftin tilitoimistokumppani.

« takaisin lemon news etusivulle

Lea Sinivaara

Lea Sinivaara

Olen toiminut yli 30 vuoden ajan yritysten operatiivisen taloushallinnon asiantuntijana eri toimialoilla. Omaa osaamistani olen ylläpitänyt kouluttautumalla koko työurani ajan ja viimeisempinä olen suorittanut yritysjohdon erikoisammattitutkinnon ja KLT-tutkinnon. Nykyään toimin TietoAkselissa palvelupäällikkönä.