Lemonsoft-kokemuksia: H&H Tuonti Oy:n asiakastarina

Julkaistu: 18.04.2024

Lemonsoft EDI auttanut H&H Tuontia palvelemaan isoja asiakkuuksia

H&H Tuonti on käyttänyt Lemonsoftin toiminnanohjausjärjestelmää vuodesta 2008. Perusohjelmiston ohelle yritys on vuosien varrella ottanut käyttöönsä myös muun muassa ostolaskut verkkolaskuina, selainpohjaisen LemonOnlinen sekä EDI-sanomat. Saavutettava ja helppokäyttöinen LemonOnline on tehnyt liikkuvasta työstä helpompaa, ja EDI-sanomien käyttöönoton myötä H&H Tuonti on pystynyt vastaamaan SOK-yhtymän ja Tokmannin kaltaisten merkittävien keskusliikeasiakkaiden tarpeisiin.

Tarve EDI-tilauksille ja liikkuvan työn sujuvuudelle

H&H Tuonnilla nousi ensi kertaa tarve EDI-tilauksille, kun SOK-yhtymä halusi muuttaa yritykselle tekemänsä tilaukset terminaalitoimituksiksi ja niiden välitystavan kokonaan sähköiseksi. Toimistopäällikkö Heikki Mustosen mukaan keskusliikkeen vaatimukset tuntuivat aluksi epäselviltä, sillä sähköiset välitystavat eivät olleet yritykselle entuudestaan tuttuja. Edessä oleva urakka vaikutti suurelta.

EDI-tilausten lisäksi Lemonsoftin työpöytäversiota käyttävälle H&H Tuonnille oli vuosien myötä herännyt toive liikkuvan työn sujuvoittamisesta. Vaikka Desktop-versiossa on laajuutensa vuoksi omat etunsa, oli yritykselle tärkeää saada esimerkiksi asiakaskäynnillä nopeasti ja helposti esiin asiakkuuden tiedot miltä laitteelta tahansa.

Lemonsoftilla valmis ratkaisu ja tarvittava asiantuntemus EDI-tilauksiin

Merkittävän keskusliikeasiakkaansa tarpeisiin vastatakseen H&H Tuonti otti käyttöön Lemonsofti EDIn. Mustonen on tyytyväinen lopputulokseen.

”Urakka vaikutti aluksi suurelta, mutta Lemonsoft tarjosi meille valmiin ratkaisun ja tarvittavaa asiantuntemusta. Lisäksi saavutettu automatiikka sekä projektin alkuvaiheessa tuotteiden yksiköihin ja hintoihin tehdyt muutokset ovat jälkeenpäin osoittautuneet hyödyllisiksi myös meille itsellemme.”

Kun EDI-tilaukset oli saatu onnistuneesti käyntiin, tie oli auki muillekin asiakkuuksille. H&H Tuonti aloittikin pian yhteistyön Tokmannin kanssa. Tokmannilla vakuututtiin yrityksen EDI-valmiuksista, ja yhteistyö päästiin aloittamaan melko nopeasti.

”Ensimmäinen tilaus käsitti 140 kappaletta. Automatiikka tuli heti hyötykäyttöön, sillä tällaisen tilausmäärän syöttäminen käsin olisi ollut melkoinen työ. Kaikkein merkittävintä tässä projektissa on ollut nähdä se, miten tilaukset tulevat Lemoniin automaattisesti.”

LemonOnlinesta tiedot esiin helposti ja nopeasti, miltä laitteelta tahansa

H&H Tuonnin tarve liikkuvan työn sujuvoittamiselle ratkaistiin selainpohjaisella LemonOnlinella. Henkilöstö käyttää LemonOnlinea niin tableteilla, puhelimilla kuin kannettavilla tietokoneillakin. Saavutettavaksi, helppokäyttöiseksi ja selkeäksi suunniteltu LemonOnline mukautuu käytössä olevaan päätelaitteeseen. Omaan työhön parhaiten sopivaksi muokattavissa olevasta käyttöliittymästä löytää esimerkiksi asiakaskäynnillä helposti ja nopeasti oleelliset tiedot muun muassa projekteista, tilauksista, tarjouksista ja laskuista. 

”Onlinesta on suuri hyöty myynnissä, kun asiakastiedot nähdään suoraan myyntitilanteessa ja tarjoukset ja tilaukset pystytään syöttämään välittömästi.”

hhlogo + trademark

 

Vuonna 1992 toimintansa aloittanut H&H Tuonti Oy maahantuo sähkötyökaluja ja kiinnikkeitä. Yrityksen edustamiin merkkeihin kuuluvat muun muassa FLEX, Testo, Max sekä ESSVE. H&H Tuonnilla on myös omat naula- ja ilmanpuhdistajatuotelinjat. Vuodesta 2019 H&H Tuonti on ollut Bergman & Beving Ab:n itsenäinen tytäryhtiö. Yritys työllistää yli 20 henkilöä.

Lue lisää aiheesta