Lemonsoft kokemuksia: Salomaan Konepaja Oy asiakastarina

Julkaistu: 13.12.2022

Aiheet: Asiakastarinat . Logistiikka / Teollisuus

Kaikki tarjouksista toimituksiin Lemonsoftin kautta

Salomaan Konepaja Oy on ollut Lemonsoftin asiakas jo vuodesta 2013. Ennen Lemonsoftin ohjelmistoja yrityksellä oli oma räätälöity tuotannonohjausjärjestelmä, jonka lisäksi he käyttivät erillisiä ohjelmia palkanlaskentaan ja kirjanpitoon. Toimitusjohtaja Lauri Salomaan mukaan kasvava yritys halusi kuitenkin tehostaa toimintojaan sijoittamalla ohjelmistoon, jossa kaikki olisi saman katon alla.

— Käytämme nykyisin Lemonsoftin toiminnanohjausjärjestelmää, johon kuuluu tuotannonohjaus, taloushallinto, palkanlaskenta, tarjouslaskenta, varastokirjanpito sekä asiakasrekisterit. Sen lisäksi, että olemassa olevat toimintomme siirrettiin Lemonsoftiin, otimme siis käyttöön uusiakin toimintoja. Voisi sanoa, että meillä on käytössä aika lailla koko paketti. Kaikki tarjouksista toimituksiin kulkee Lemonsoftin kautta.

Valmis ohjelmistoratkaisu vapauttaa resursseja varsinaiseen työhön

Salomaan Konepaja päätyi hyödyntämään ohjelmistokumppania, sillä he halusivat yritystoiminnan pyörittämiseen mahdollisimman valmiin ratkaisun. Kun toimintojen kehittämisestä ja niiden sujuvuudesta vastaa ulkoinen kumppani, asiakasyrityksen omat resurssit vapautuvat varsinaiseen työhön.

— Olisi ollut todella työlästä alkaa kehittää meille kokonaan uutta järjestelmää. Teimme vertailuja eri ohjelmistotalojen välillä ja päädyimme Lemonsoftiin, sillä heillä oli paras tuotannonohjaus.

Salomaan mukaan Lemonsoftin ohjelmistojen parhaita ominaisuuksia on se, että niissä ei ole ylimääräisiä rajapintoja. Lisäksi niillä on yhtenäinen ja ymmärrettävä toimintalogiikka.

— Jos osaa käyttää yhtä ohjelmaa, osaa käyttää niitä kaikkia. Henkilöstömme pääsi käyttöönoton jälkeen nopeasti jyvälle niiden toiminnasta. Itse käyttöönottokin sujui hienosti, vaikka sen aikana siirrettiin paljon dataa ohjelmistosta toiseen.

Lemonsoftin monipuolisuus ja helppokäyttöisyys helpottavat liiketoimintaa

Salomaan mukaan Lemonsoftin kanssa toimiminen sujuu hyvin. Yrityksellä on oma nimetty yhteyshenkilö myynnin puolelta. Yhteyshenkilö hahmottaa asiakasyrityksen tarpeet kokonaisuutena, ja häneen otetaankin yhteyttä isommissa asioissa.

— Kaiken kaikkiaan olemme tyytyväisiä Lemonsoftiin. Heidän ohjelmistonsa ovat helpottaneet monipuolisuudellaan ja helppokäyttöisyydellään meidän liiketoimintaamme. Suosittelen Lemonsoftia erityisesti pk-yritysten kumppaniksi.

 

SK_logo_2017

 

Vuonna 1930 toimintansa aloittanut Salomaan Konepaja Oy on sarjavalmistukseen erikoistunut teräskomponenttien ja -rakenteiden sopimusvalmistaja. Yrityksen omia tuotteita käytetään muun muassa sähköratojen, voimalinjojen, mastojen sekä pien- ja keskijännitejakeluverkkojen rakentamiseen. Salomaan Konepaja työllisti vuonna 2021 28 henkilöä ja sen liikevaihto oli 4,1 milj. €